גמילה מטיטול

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/09/2011 | 21:18 | מאת: טל

שלום בני בן 3.7 נגמל מטיטול בחודש האחרון,אך מסרב לשבת על האסלה כשיש לו קקי ממשיך לעשות רק בעמידה.מה לעשות?

טל שלום רב, יש צורך לברר מה לא נעים לו באסלה או מה מפריע לו, כשהוא עושה קקי, למשל: האם האסלה גבוהה מידי ? האם היא מכאיבה לו ברגלים כשהוא יושב ? האם הוא מפחד ליפול פנימה ? האם יש דבר מה שלא נעים לו? ועוד. בנוסף, שוחחי עם הגננת, ובררי עימה כיצד הוא עושה את צרכיו בגן ? ומה היא ממליצה לעשות ? כמו-כן, דברי איתו, ושאלי מה מפריע לו. אם הוא אינו משיב, ניתן לשאול בדרך של "אולי" - אולי השירותים גבוהים מידי ? ועוד. חשבו עימו מה ניתן לעשות, וכיצד את יכולה לסייע לו. אם כל הדרכים הללו אינן נותנות את הפתרון. יש לאפשר לו לעשות את צרכיו בנוחות שלו, עד שיתרגל לשבת על האסלה. כל טוב ושנה טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי