צועקת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/09/2011 | 14:47 | מאת: רוני

היי, בתי בת השנה וחודש צועקת הרבה. לא זכור לי שהבת שלי הגדולה הייתה כך. הצעקות מטרידות אותי מאד. איך ממתנים צעקות של תינוק? תודה מראש

רוני שלום רב, אכן צעקות רמות של פעוטה בת שנה, אינן ערבות לאוזן ואינן תורמות לרוגע הנפשי של אימותיהן. ילדים בגילה של בתך נוטים לעיתים לצעוק, כביטוי לתסכול שנוצר מהחסך שיש להם בשפה דבורה בגלל גילם הצעיר, חוסר היכולת לבטא את עצמם או אי הבנתם ע"י זולתם. כלומר, הם רוצים לדבר, ולבטא את עצמם, אך עדיין אינם מובנים מול המבוגרים בחייהם. כל ילד הוא שונה, ומתנהג בצורה אחרת. זו הסיבה שבתך הגדולה לא נהגה לצעוק כך, ואילו הצעירה כן. הדרך למתן צעקות בגיל זה הנה להתעלם לחלוטין מן הצעקה, ולנסות להבין מה היא רוצה או מה גורם לה לצעוק. התבונני בה, ואף רשמי מתי היא צועקת. אולי אז תוכלי לראות מה לא נעים לה או מה מתסכל אותה, ובכך תוכלי למנוע זאת מראש. במקום לומר לה: אל תצעקי זה לא נעים. רצוי להגיד לה: מה את רוצה לומר לי ? - את רוצה את הצעצוע ? את רוצה את הבננה ? את רוצה לרדת מהכסא ? ועוד. אם בביתכם אינכם מדברים בצעקות, אין סיבה שהיא תתנהל כך בהמשך דרכה. זו תקופה בת חלוף. שנה טובה ומתוקה, שירלי

אם התנהגות זו אינה חולפת, יש לערוך בירור ובדיקת שמיעה לילדה. לעיתים ילדים שיש להם ירידה בשמיעה נוטים גם לצעוק. את יכולה להתייעץ עם רופא הילדים של בתך.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי