הרגלי אכילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/09/2011 | 08:34 | מאת: רויטל

שלום , יש לי תינוקת בת שנתיים וחודשיים כמעט , לא מוכנה לאכול פירות כלל , ירקות אוכלת כמעט את כל הירקות האפשריים, אבל פירות לא מוכנה לטעום אפילו , בעבר כשהייתה קטנה יותר כן הייתה אוכלת פירות , ואני קצת לא יודעת מה לעשות עם זה , ניסתי להכין לה שייקים של פירות , או שלגוני פירות אך ללא הצלחה , לפעמים עוגות של פירות כן טועמת , אבל אני יודעת שבאפייה הפרי כבר לא נשאר אותון פרי - אאשמח לעצות כידצ לגרום לה לאכול פירות תודה

רויטל שלום רב, לילדים כמו למבוגרים יש העדפות שונות בנושא האוכל, למשל: יש מי שאוהב לאכול פירות וירקות, ויש אלו שאוהבים לאכול מאכלים מתוקים. ההורים צריכים לדאוג שילדיהם יחשפו לתזונה בריאה ומאוזנת ולמגוון של מאכלים, ורובם עושים כך. למרות כל זאת, ההורים אינם יכולים להכריח את ילדם לאכול דבר מה בניגוד לרצונו. כלומר, איןלעשות עניין סביב הנושא או לדבר ליד הילדה על כך, וכמובן אין להכריחה לאכול. דברים אלו יכולים לגרום להחמרה במצב. לילדים ולפעוטת יש לעיתים תקופות בהן הם ממעטים לאכול סוג מסויים של מזון- יכול להיות שזו תקופה בת חלוף. לכן, המשיכי להציע לה מגוון צורות ורעיונות לאכילת פירות כמו שעשית עד כה. ניתן גם לחתוך פירות וליצור עימה פרצופים מהם, כמו: העיניים מבננה והפה תפוח, ואז, לאכול ! אפשר לעשות זאת עם חבר או חברה בני גילה, שכן אוהבים לאכול פירות. כמו-כן, את יכולה להתייעץ עם האחות בטיפת החלב באזור מגורייך, בטוחני שיש לה עצות לרוב על "סרבני הפירות" הקטנים. כל טוב ובהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי