פחד מגמילה בגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/09/2011 | 10:06 | מאת: דנה

שלום, בני בן שנתיים ועשרה חודשים וממש מסרב להגמל מטיטול. הוא מבין ולא נראה לי שמדובר בבשלות, הוא פשוט הסטרי בכל פעם שמציעים לו ישבנון או סיר (לפני כחצי שנה עשה מספר פעמים בסיר והפסיק)-כעת לא מוכן לשמוע. אתמול שמעתי מאחת האמהות שהגננת צועקת על ילדים שמפספסים פיפי על הרצפה והיו מספר תקריות עם הורים שהתלוננו על כך ,אחת ששמעה את הגננת צורחת על ביתה על כך שפספסה פיפי. פתאום הרגשתי כמו אגרוף בבטן, כאילו הפזל הסתדר לי שבני מפחד להוריד טיטול כי אם יפספס יצעקו עליו בגן. האינסטינקט הראשון שלי היה להוציא אותו מהגן,אבל לאחר מחשבה אני תוהה אם אני לא עושה נזק לילד. שאלותיי: האם לשוחח עם הגננת בעניין? האם נכון להעבירו לגן אחר? מה הנזק שכבר נגרם לו ואיך אוכל לתקנו?(חשבתי אולי שהגננת תדבר איתו ותסביר לו שזה לא נורא אם בורח פיפי והיא לא כועסת... אני מאוד נסערת ולא יודעת איך להגיב... נא עזרתך

דנה שלום רב, עלייך לברר היטב על גישתה החינוכית של הגננת בנושא גמילה מטיטול, וה"פספוסים" שמלווים אותו, לפני שאת מקבלת החלטה כלשהי. שוחחי שוב עם הורים נוספים וקבלי חוות דעת. כמו-כן, שמעי מהגננת כיצד היא גומלת ילדים ומה יחסה לפספוסים. התנהגותו של בנך יכולה להיות מושפעת מגורמים שונים ומגוונים, כמו: בשלות או מאבקי כוח, אך זו יכולה להיות מושפעת כמובן גם מיחס לקוי של הגננת. חשוב לציין ולהדגיש, שגננת טובה ומנוסה אינה צריכה לכעוס או לצעוק על ילדים, שמפספסים בגן. תהליך הגמילה הנו חלק נכבד ומשמעותי מהעבודה עם פעוטות בגילו של בנך. התנהגות זו של כעס ושל צעקות אינה מקובלת ואינה נורמטיבית כלל. אם אכן הגננת מתנהלת מול הילדים כך, שקלי בכובד ראש להוציא את הילד מן הגן. הקושי במעבר גן הנו מזערי לעומת התנהלות בלתי הולמת של גננת מול פעוט "מפספס". כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי