חזרה לתיתולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

09/09/2011 | 16:15 | מאת: בטי

בני בן שנתיים וקצת כבר יותר מחודשיים הוא גמול מתיתולים דווקא הלך לנו קל ומהר בימים האחרונים הוא פשוט עושה במכנסיים ולאחר מכן אומר לי אם זה באמצע משחק או בזמן צפייה מול הטלויזיה בהתחלה לא כעסתי אבל זה הפך ליום יום מה עושים? נ,ב:אין אחים בבית

בטי שלום רב, רגרסייה הנה תופעה שכיחה ונורמטיבית בהליך הגמילה מן הטיטול. בדקי האם היה שינוי כלשהו בחייו של בנך הפעוט, כמו: התחלת גן, החלפת מטפלת, מעבר דירה או כל דבר אחר, שיכול להשפיע עליו, מהסיבה הקטנה ביותר ועד הגדולה. בנוסף, התבונני בו בזמן משחק או צפייה בטלוויזיה. ישנם ילדים רבים, ש"שוכחים" לגשת או לבקש לשירותים, מכיוון שהם "מאוד עסוקים" בעניינייהם. אם כך, הציעי והזכירי לו מידי פעם תוך כדי משחק לגשת לשירותים. בשני המקרים גם בשינוי כלשהו וגם במשחק, יש להיות אמפטית וסובלנית. כעס ומאבקי כוח אינם עוזרים ואינם יעילים, להפך הם מחבלים בתהליך הגמילה. אם הוא עושה את צרכיו במכנסיים, אל תעירי לו על כך. החליפי לו את הבגדים, והמשיכו הלאה למרות, הפן הפחות נעים של הכביסות המרובות באותה העת. ככול שתתני מקום מועט לפספוסיו, כך הוא ישוב להיות גמול במהרה. סבלנות ואורך רוח. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי