הצבת גבולות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/09/2011 | 08:16 | מאת: רויטל

שלום רב , יש לי תינוקת בת שנתיים מאוד פיקחית וחכמה , אך גם מאוד עקשנית , לאחרונה התחילה להיות מאוד תלותית במוצץ ומתבכיינת מכל דבר קטן , בכל בוקר כשאנחנו מארגנים אותה לגן היא מסרבת ולא מוכנה לצחצח שיניים , אנו מרגישים שאנחנו ממש במלחמות בכל בוקר , היא בוכה וצורחת , אנחנו מסיבים לה בנחת בהתחלה מה החשיבות בצחצוח שיניים , אבל היא לא מקשיבה ולא מוכנה , וגם אנחנו נשברים בסוף , ומגיעים למצב של כעס , איך אפשר להתמודד עם זה ולשכנע אותה להתארגן בבוקר בצורה נעימה יותר , לתשובתך אודה

רויטל שלום רב, ילדי הגן ובתך ביניהם החלו את שנת הלימודים לפני שבוע ימים. הילדים שהיו רגילים להיות בבית זמן מה בחופשה, צריכים להסתגל לשיגרה החדשה - משימה, שאינה פשוטה לפעוטות בדרך כלל. כפי הנראה זו הסיבה להיצמדות אל המוצץ או המלחמות בבוקר. על-כן שוחחי עם בתך בשעות אחר הצהריים או הערב, בזמן שהיא רגועה וקשובה לדברייך. הסבירי לה שמחר בבוקר את צריכה לצאת מוקדם לעבודה, והיא צריכה ללכת לגן. בנוסף, ספרי לה מהו סדר הפעולות בבוקר, למשל: קמים, מתחבקים קצת עם אמא ועם אבא, מצחצחים שיניים, מתלבשים, אוכלים ארוחת בוקר ויוצאים מן הבית. מכיוון שבתך נבונה, ניתן לשאול אותה – מה עושים בבוקר ? או מדוע חשוב לצחצח שיניים ? ניתן גם להשתמש בחוש הומור, כמו: אני יודעת ! בבוקר לובשים פיג'מה או בבוקר הולכים לישון. יש לומר לה מראש, שאת הפעולות הללו חייבים לעשות כל בוקר, ואם היא תבחר לצעוק ולבכות, את תאלצי בצער רב להלביש אותה ולצחצח את שינייה, ולשתיכן לא יהיה נעים. בבוקר אם היא משתפת פעולה יש לעודדה, ולומר לה, שהיא כבר בוגרת או שאת רואה שהיא התאמצה היום או שאת גאה בה ועוד. אם היא אינה משתפת פעולה יש לומר לה בתקיפות אדיבה, שצר לך אבל את צריכה לצאת מן הבית מוקדם, ואת צריכה להלביש אותה גם אם אינה רוצה בכך. בזמן בכי אין לשוחח עימה או להסביר לה דבר. אם היא תראה שאינכם משתפים פעולה עם הבכי והצעקות, הבקרים יתחילו להיות יותר נעימים. בהצלחה וכל טוב, שירלי

13/09/2011 | 08:11 | מאת: רויטל

לאחרונה נהיו לה התקפי זעם , היא פתאום מתחילה ךצעוק ולכעוס על משהו , ומתחילה לבכות , לא ברור למה ולפעמים גם בלילה , היא מתעקשת שמישהו מאיתנו יקלח אותה או ילביש אותה , ואנחנו לא מבינים למה , אנחנו מסיבים לה שזה לא משנה מי עושה לה את מה שביקשה אבל היא מתעקשת , קשה לנו מאוד לפעמים איתה - נשמח לעצתך

מנהל פורום ייעוץ חינוכי