הבן שלי עלה לכיתה א' ומסרב להכין שיעורי בית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/09/2011 | 11:57 | מאת: לילי

היי שירלי , הבן שלי עלה לא' ומסרב להכין שיעורי בית מה עושים ?????????????

לילי שלום רב, מעבר לכיתה א' מגן הילדים הנו אחד מן המעברים החשובים והמשמעותיים בחיי הילד ובהתפתחותו. הילדים פוגשים במסגרת חינוכית ששונה בהיבטים רבים ממה שהכירו עד כה, למשל: גודל ביה"ס (לעומת הגן), ישיבה של חמש-שש שעות בכיתה, הפסקות קצרות וכמובן, שיעורי בית. בנך צריך לשנות הרגלים ודפוסים אליהם הורגל במשך שש עד שבע שנים מחייו, דבר שאינו פשוט כלל. מה שנראה בעיני רוחנו כמובן מאליו, אינו כך בעיניו. כלומר, אולי הוא אינו מבין או מודע למשמעות של שיעורי הבית, אם כך – מדוע הוא צריך להכינם ? לכן, יש להסביר לו מדוע נותנים שיעורי בית, ומדוע הם חשובים. את יכולה להשוות זאת לתרגילים בספורט – כדי לעשות טוב תרגיל בספורט צריך לתרגל אותו ולחזור עליו שוב ושוב, כך גם בלמידה – כדי לדעת לקרוא ולכתוב היטב צריך לתרגל גם בבית. בנוסף, כדאי לנצל את התקופה הזו של ראשית שנת הלימודים להקניית הרגלי למידה טובים גם בבית. הרגלים אלו ילוו אותו בהמשך דרכו בביה"ס. תני לו לבחור מתי הוא רוצה להכין את השיעורים, לדוגמא: האם אתה רוצה להכין שיעורים אחרי שתאכל ותנוח קצת או שאתה בוחר לסיים עם השיעורים מייד כשאתה מגיע מביה"ס ? חשוב לציין, שבשיעורי בית אין אפשרות של בחירה – זו חובתו כתלמיד, וזהו המסר שצריך לעבור דרכך. בנוסף, את יכולה להעזר במורה ולשתפה בקושי. מורה בכיתה א' בעלת ניסיון בגיל זה תוכל לסייע לך בעניין. אם בכל זאת הוא ממשיך להתעקש, ומסרב להכין שיעורים, אין להכנס עימו למאבקי כוח מיותרים. ידעי את מורתו על כך. יש לומר ולהדגיש לו שזו אחריותו להכין את שיעורי בית. את יכולה לסייע לו ולתמוך כמה שצריך, אך לא לעשות במקומו. כמו כן יש לשקף לו מחירים, כמו: אי ידיעת החומר הנלמד וכישלון במבחן. ולסיום, חשוב לעודדו כל הזמן כאשר הוא כן מכין שיעורים. יש לשים את הדגש על המאמציו, ולאו דווקא על התוצאה הסופית. בהצלחה ושנה טוב ופורייה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי