יחס קריר

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/02/2011 | 10:52 | מאת: תלמידה

רציתי לשתף אותך במשהו אישי ואודה באם תתייחסי בהתאם. למחנך שלי יש פייסבוק שהתלמידים חברי פייסבוק שלו וגם אני. אמי מאד סחבקית איתו והוא גם נחמד וחברותי כלפיה והיא ביקשה ממנו להיות חברת פייסבוק.הוא אישר.אבל היא כותבת לו לעיתים בהודעות האישיות ולא בדף הפרופיל שכל התלמידים רואים (כך היא ציינה בפני). הפייסבוק שלה היה במקרה פתוח, וראיתי שהיא כתבה לו בהודעה האישית. היה לו בערך לפני שבועיים יום הולדת, אני וחברותי אחלנו לו מזל טוב, אמי הרגישה צורך גם לאחל לו וכתבה לו בהודעה האישית שלא כולם יראו . לכולם המחנך ענה בסגנון: "תודה תלמידתי היקרה". "תודה יקירתי" ולתלמיד "תודה תלמיד יקר שלי". וכד'. אמי כתבה לו: "דוד היקר. מזל טוב ליום הולדתך" וכו', ומדוע כשהוא ענה לה הוא לא הוסיף מילים שמחממות את הלב כפי שכתב לנו כגון"תודה תלמידתי היקרה," וכד' אלא ענה לה רק: "תודה רבה. מרגש. אין מילים". מדוע לא:" תודה שרה יקרה וכד'.? אני זה מראה על קרירות כלפיה? אני סתם סקרנית מה דעתך על תגובתו ומדוע לפי דעתך לא הוסיף מילות חיבה כאלו, הרי הם קרובים אחד לשני אמי כתבה לו "דוד היקר". מדוע לא הגיב בהתאם "שרה יקרה"???מה דעתך מבלי שאת מכירה אותם????? תודה.

לתלמידה שלום רב, המורה שלכם פונה לתלמידיו באמירה אישית וחמה כחלק מיצירת קשר עימם.גם באמירות אלו יש לב לתוכנן ולהקשרן. איני רואה לנכון, שביטוי חיבה אלו יבואו בקשר מול ההורים בכלל ואמך בפרט. יש לזכור שהקשר שלהם אמור להיות מקצועי (הורה - מורה), ולא אישי. המורה הודה ברוחב לב לאמך על ברכתה - ומה רע בכך ?. טרם הבינותי במה את רואה קרירות ? ומדוע כל כך חשוב לך שהמורה שלך "יגיב בחמימות" לאמך ? בעבודה עם ילדים ועם הורייהם ישנו קו דק בין הקשר האישי לבין הקשר המקצועי. גבול זה הנו חשוב ומשמעותי לשני הצדדים, ויש לשומרו באדיקות. המשך שבוע מקסים ומזל טוב למורה האהוב. שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי