שלום

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/08/2011 | 12:21 | מאת: חסויה

יש לי כמה התייעצויות בנוגע לאחי. אני בת 15 והוא בת 9 דבר ראשון, בזמן האחרון אחי מציק לי, מחפש לריב, מקניט ו"מחמם" אותי, מחפש להדליק אותי. לרוב אני מתעלמת אבל זה לא עוזר, אני מגיעה למצב שבסוף היום אני מתפוצצת ומתמוטטת. רציתי לשאול איך אני צריכה להתנהג בסיטואציה כזו של הקנטה, להתעלם להגיב להחזיר..? סיטואציה כזו קרתה אתמול והחלטתי להתעלם,עד היום לא החלפתי איתו מילה, הוא הבין שאני כועסת. והיום יום לאחר מכן, הוא נכנס לחדר שלי כל כמה דקות להגיד לי דברים שונים ונורא לא רלוונטים לזמן הזה כאילו רק כדי לפנות אליי. איך לפרש את המצב ואיך להתמודד לדעתך כדי להפסיק עם ההקנטות? דבר שני רציתי לשמוע את דעתך בקשר להתנהגות של אותו אח אל המשפחה, בזמן האחרון הוא מעיר לכולנו הערות לצורך השפלה. לדוגמא "אבא יש לך המון קמטים" "אמא צמח לך חצ'קון" "איזה שמנה" וכו'.. הוא עושה זאת לצורך השפלה בבירור כי הוא גם מעיר את הדברים האלו כשהוא עצבני, השאלה שלי ממה זה נובע? תודה רבה.

בת 15 שלום רב, מאוד בוגר מצידך לחפש פתרון עבור התנהגותו של אחייך כלפייך. איני רואה זאת כמובן מאליו – יישר כח ! מריבות בין אחים הנן שכיחות מאוד. בכל משפחה שיש בה אחים יש גם מריבות – לכל אחד יש צרכים שונים, ובכך נוצרים לעיתים קרובות קונפליקטים. כלומר חילוקי דעות הנם התנהגויות נורמליות וטבעיות במשפחה. ולשאלתך - ראשית, חשבי האם היה שינוי כלשהו בהתנהגותך כלפיו ? אולי, פעם נהגתם לשחק הרבה יחד ועכשיו יש לך את העיסוקים שלך כמתבגרת ? נסי לראות מה אחייך "אומר" לך בהתנהגות זו ? מצאי זמן משותף, ועשי עימו משהו נחמד, כמו: משחק קופסא, משחק מחשב, צפייה בסרט עם פופקורן ועוד. את יכולה לשאול אותו, מה הוא היה רוצה לעשות איתך בכייף, למשל: אני רואה שאתה צריך להיות איתי קצת. במקום להציק לי, שאני אכעס ואח"כ שנינו נצטער על כך, בוא נחשוב יחד על משהו שנוכל לעשות, וכך נבלה במקום לכעוס. יכול להיות גם, שסוף החופש הגדול מביא עימו שיעמום, שמוביל לריבים. לעיתים החזרה לביה"ס מביאה גם רוגע ליחסי האחים. לגבי התנהגותו מול הורייך – אין זה מתפקידך להתערב בקשר שלו עם הורייך. הם אלו שצריכים להציב לו גבול בדיבור שאינו מכבד מולם. אם בכל זאת אינך יכולה לעבור לסדר היום, שוחחי עם הורייך על כך, וצייני בפניהם מה מפריע לך. שיחה זו צריכה להערך ללא נוכחותו של האח. שבוע טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי