גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/08/2011 | 10:14 | מאת: דשה

היי הבן שלי בגיל שנתיים וחודשיים התחלתי לעשות לו גמילה מחיתולים תוך כדי הסברים סיפורים וסרטונים אך עדיין מרגישה שהוא לא הבין את התהליך כלומר עדיין לא הבין שצריך להגיד לי מתי יש לו פיפי או קקי ושהוא צריך ללכת לאסלה אני היית תמי מבקשת ממנו שיגיד לי מתי הוא צריך לעשות פיפי כדי ללכת לאסלה הוא היה אומר שאין לו פיפי ומשתין בתחתוני גמילה אז האם כדי החלטתי להחזיר את החיתול ולדחות את הגמילה האם החלטתי נכונה? האם אני מבלבלת אותו כשאני שמה לו פעם תחתון גמילה ופעם חיתול?

דשה שלום רב, תהליך של גמילה מטיטול לוקח זמן, ומצריך הרבה סבלנות מצד המבוגרים. בתחילת הגמילה יש לפנות אל הילד מספר רב של פעמים ביום, ולהציע לו לגשת לשירותים או לסיר. פעוט בגילו של בנך עדיין אינו יודע מתי בדיוק הוא צריך לגשת לשירותים, לדוגמא: כשהוא משחק במשחק, ו"שוכח" לבקש - כך יש פספוס. כמו-כן, בדקי את מידת שיתוף הפעולה שלו ואת מידת רצונו מתהליך הגמילה. האם הוא משתף איתך פעולה, וכשאת פונה אליו. כלומר האם הוא בא איתך בשמחה לשירותים ?אם כן, אין סיבה להלבישו בטיטול. ניתן גם לערוך את הגמילה באופן הדרגתי של ראשית גמילה בבוקר ולאחר מכן גמילה בלילה.ולסיום, המשיכי לקרוא עימו ספרים בנושא, גם הם עושים את העבודה כראוי. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי