התייצעות האם להשאיר או להחליך גן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/08/2011 | 11:07 | מאת: רויטל

היי שירלי, ביתי בת שנתיים וחדשיים, מפותחת מאוד לגילה, מסיימת השנה בגן פרטי בו היתה עם עוד 20 ילדים, חלקם בני גילה וחלקם גדולים ממנה.\ השנה בגן הייתה מעולה מכל הבחינות ואני מרוצה מאוד מהתנהלות הגן. בשנה הבאה נוצר מצב שכל הגדולים עוזבים את הגן ומגיעים 13 ילדים חדשים ממש קטנים (בין שנה ושלושה חדשים לשנה וחצי) ונשארים רק 4 ילדים בני גילה של ביתי. אשמח לדעת מה עצתך בנושא, למרות שאני מרוצה מאוד מהתנהלות הגן ואני רואה שמאוד טוב לביתי שם, אינני רוצה שההתפתחות שלה תעצר בגלל שהייה עם ילדים שאינם תואמים את גילה. אני מודעת לכך שקיימת סוג של חוויה לילד להיות "הגדול" אבל השאלה היא האם זה לא יפגע בה? תודה מראש :)

רויטל שלום רב, הדבר החשוב והמשמעותי ביותר הנו רווחתה של בתך בגן. אם היא מקבלת חום, הערכה ואהבה, אם היא הולכת כל בוקר בשמחה, ואם היא מרגישה שייכת ובעלת משמעות בגן, אין סיבה להעבירה לגן חדש לעת עתה. בגן יש לה ארבעה חברים בני גילה עמם היא יכולה לשחק, ולהתראות אחר הצהריים. כמו-כן, צוות הגן מחוייב לאפשר לה פעילויות והפעלות שתואמות לגילה. בקשי מהצות לעדכן אותך בתוכנית העבודה של "בוגרי" הגן – מה עושים עימם ? ומה מלמדים אותם ? סמכי על הצוות ועל המקצועיות שלו. בגילה הרך היא זקוקה לחוויה נעימה בגן, שכוללת משחק, למידה, שירה, סיפור ועוד, בצד הלמידה וההקנייה, שהיא לבטח מקבלת גם בבית. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי