צבעים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/08/2011 | 18:43 | מאת: דנה

שלום שירלי, ביתי בת שנתיים וחדשיים, היא מכירה את הצבעים אבל רק כשאני מבקשת ממנה להביא לי חפץ בעל צבע מסוים כמו למשל: תביאי לי את החרוז הצהוב. כאשר אני מרימה את החרוז הצהוב ושואלת אותה איזה צבע החרוז שאני מחזיקה היא עונה כמעט כל הזמן כחול וגם כשאני מבקשת ממנה להסתכל טוב היא לא עונה את הצבע הנכון. האם התופעה מוכרת??? איך יכול להיות שהיא מכירה את כל הצבעים אבל רק כשאני אומרת לה לאיזה צבע לגשת, היא לא מצליחה לומר אותם לבד אבל היא מזהה אותם. תודה מראש :)

דנה שלום רב, פעוטות בגילה של בתך עוברים תהליך התפתחותי של מעבר מחשיבה חושית-תנועתית לחשיבה באמצעות שפה. כלומר, הפעוט שנוגע, שחש ושזז לומד לומר את הדברים במקום לעשותם. לבתך יותר קל כעת לבצע את הוראותייך, מאשר לומר את צבע החרוז ולשלוף מידע זה. למידת הצבעים אורכת זמן מה, והתנסות מרובה. לכן המשיכי ללמד אותה, תוך משחק חוויתי עימך – זו הדרך הנכונה ללמידה. בתך עדיין מאוד צעירה, אך יחד עם זאת ממלאת אחר הוראותייך היטב – ילדה נבונה ואמא משקיעה. למותר לציין שקיימת שונות בין ילדים בקצב ההתפתחות השכלית, ביכולות המולדות, בחוויות הלמידה ובסגנון החשיבה, לכן תני לה את הזמן ללמוד את הדברים הללו בקצב שלה. שבת שלום ובהצלחה, שירלי

06/08/2011 | 15:44 | מאת: דנה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי