לא רוצה.

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/08/2011 | 17:09 | מאת: מירי

שלום רב, בני בן 5 וחצי, ילד חכם, נבון, בעל קורדינציה מדהימה, חברותי ואוהב. בעייתי היא בהתנהלות מולו שאנו רוצים לצאת מהבית. כל פעם שאנו רוצים לצאת: לבריכה, ליום הולדת, למסיבה, לסבתא, לחברים וכד' דברים שאמורים לשמח אותו, הוא תמיד מתרגז ומתעצבן וצועק שהוא לא רוצה לצאת מהבית אלה רוצה להישאר בבית (מה שלא אפשרי) איני יודעת את הסיבה להתנהגות הזאת במקום לשמוח, בד"כ אני מתעצבנת וצועקת עליו שהוא לא מחליט ומחייבת אותו להתלבש ויוצאים בכעס. מה לעשות? יש לו עוד אח בן 3 וחודשיים. ואנחנו לא יכולים לרקוד לפי החליל שלו. בבקשה עזרי לי מה עושים?

מירי שלום רב, מכיוון שיש לך ילד חכם, נבון, חברותי ואוהב, בטוחני ששינוי בהתנהגותך יוביל לשינוי חיובי גם אצלו. ראשית עלייך לקחת בחשבון, שלפני שלושה חודשים היה שינוי משמעותי במשפחתכם עקב תינוק חדש שהצטרף למשפחה. בנכם נהפך בין לילה מילד יחיד במשפחתכם לאח בכור ו"גדול". לא פשוט לשנות מעמד (סטטוס) לאחר חמש שנים ושלושה חודשים. נסי לראות ולהקשיב למה שהוא "אומר" לך בהתנהגותו – האם קשה לו ? האם הוא זקוק לתשומת לב ? האם הוא נלחם על מקומו במשפחה ? האם הוא מרגיש "קצת" זנוח ? ועוד. ההי אמפטית למצב מתוך המקום המסתגל גם שלך –להפוך מאמא לילד אחד, לאמא לשני ילדים צעירים. תני לו תפקידים "חשובים" בבית ובעזרה בטיפול בתינוק, למשל: להשגיח על העגלה, לקחת תיק, להביא חפצים, לערוך את השולחן ועוד. לגבי היציאה מן הבית. - יש להכינו מראש לפני כל יציאה, ולומר לו לאן הולכים, מה עושים וכמה זמן תהיו שם. אמרי לו שאתם הולכים, ושאין באפשרותו להשאר לבד בבית. הוא יכול לבחור אם לבוא בשמחה או לבוא כועס ועצבני. נסי להיות רגועה מולו ולא לכעוס. מותר לו לבוא כועס – זה בסדר. כאשר יש באפשרותך לתת לו את הבחירה ביציאה, אפשרי לו זאת – לאן אתה בוחר ללכת לבריכה או לחברים. אם הוא יוצא מהבית בשמחה או ללא כעס, עודדי אותו על כך, ואמרי לו שאת שמחה שהוא בוחר לצאת בשמחה. בהצלחה ומזל טוב להולדת בנך הקטן, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי