קשיי פרידה בבוקר ילד בן 4

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

27/07/2011 | 09:45 | מאת: שרון

שלום שירלי, הייתי שמחה לקבל עצות לגבי התנהלות עם בני בן הארבע, ילד עדין ורגיש, שחווה לאורך כל השנה קשיי פרידה בבוקר בגן. כולל בקייטנה כיום. אני כבר חוששת מהקליטה בגן בעוד חודש...בגדול מאז ומתמיד יש לו קצת קשיי פרידה בבוקר, אבל תמיד היה נרגע יחסית מהר אחרי הפרידה ומתפקד טוב בגן. השנה עברנו דירה והיתה לו קליטה לא פשוטה כי לא הכיר אף ילד, והיה מעבר מגן פרטי לגן עירייה, אבל במחצית השנייה של השנה תפס בטחון והגננת אמרה שטוב לו בגן, למרות שעדיין היו קשיי פרידה מידי פעם. החודש בקייטנה הם הולכים ומחריפים, ממש כמו שהיה בחודשים הראשונים בגן, אבל עכשיו הוא כבר בוכה בבוקר שלא רוצה ללכת. אני יודעת שהיחס שם בסדר ואין שם משהו רע שעושים לו והם מאוד משתפים פעולה ומדווחים לי. מצד שני, בבית בסך הכל התפקוד שלו בסדר גמור, זה לא משפיע על שאר שעות היום. מה עושים? לציין שהפרידה ברורה, והחלטית, למרות שמנסה להשאיר אותנו אתו בגן.

שרון שלום רב, מעברים אינם פשוטים באופן כללי הן לילדים והן למבוגרים. בנך המתוק עבר מעבר דירה ומעבר גן בשנה האחרונה בצד היותו ילד עדין ורגיש. למרות זאת, היו לו הכוחות והרצון להסתגל לגן החדש, לילדים, לגננת ולתפוס את מקומו שם – "תפס ביטחון". נסי לסמוך עליו יותר, לחזק את כוחותיו, ולהניח בצד את החששות הגדולים שלך לגביו. עודדי אותו על השתדלותו, למשל: למרות שהיה לך קשה להפרד בבוקר, הצלחת להתגבר וללכת לשחק עם החברים. ראיתי שהיה לך בוקר שמח - איזה יופי! כדי להיות בטוחה ורגועה לחלוטין, בררי עימו האם יש דבר מה שמפריע לו בקייטנה. דברי שוב עם הצוות, וחשבו יחד כיצד ניתן להקל עליו, כמו: מדריכה שתקבל אותו בבוקר, לתת לו תפקיד של "עוזר" מדריכה ועוד. ההי שם בעבורו ופקחי עין מצד אחד, אך מהצד השני תני לו להתמודד ולהתגבר לבד, ובכך הוא יראה וילמד על חזקותיו ועל כוחותיו. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי