גמילה מטיטול

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/07/2011 | 16:46 | מאת: נעמה

ביתנו בת השנתיים וחצי בהליכי גמילה מזה שבועיים+. ולמרות שבכל הנוגע לפיפי היא משתפת פעולה נפלא, ומעשית גמולה יום ולילה!, קקי היא מתעקשת לעשות בתחתונים! היא מאד מצטערת בכל פעם. (ומקבלת תגובות בסגנון של "לא נורא" או " פעם הבאה תעשי בשירותים" מאד אוהדות ובלתי מלחיצות). עדיין את הקקי היא תשמור לעשות בתחתונים. היא לא מפחדת מאסלה, כי הולכת לבד בכל פעם שהיא צריכה פיפי. אין לה יציאות קשות. והיא בהחלט מודעת לצורך שלה ליציאות. ניסינו לשת איתה זמן ארוך מאד בשירותים, וכשהתייאשנו שיצא לה כבר. מיד אחרי שלבשה תחתונים, עשתה! כבר שבוע בלי שום התקדמות. (לפני כן היא הייתה מתאפקת ונוצרה בעיית עצירות). נשמח לכל עזרה

נעמה שלום רב, כל פעוט עובר את תהליך הגמילה מן הטיטול בדרך קצת שונה ובקצב אחר מרעהו. בתך נגמלת בדרך נורמטיבית ותקינה, וכך גם תגובותייך "האוהדות והבלתי מלחיצות". יש לאפשר לה לעת עתה לעשות את צרכייה בדרך ובתנאים שנוחים לה, תוך הכוונה והצעה שלך לגשת לשירותים גם כשיש לה קקי. נראה שבתכם הנה ילדה נבונה וטובה. בטוחני שבנקוף הזמן לא יהיה לה נעים לעשות את צרכיה בתחתונים, והיא תחל לגשת לשירותים בקביעות. ולסיום, אל לשכוח להוסיף להליך הרבה סבלנות ואורך אורח כמו שאת כבר עושה היטב. בהצלחה ויום טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי