הצבת גבולות לילד בן 6 - 2 שאלות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/07/2011 | 09:49 | מאת: אולגה

שלום, מראש אני מתנצלת על אורך הפניה. הנני אם חד הורית לילד בן 6. מידי בוקר אני נתקלת בקושי כיצד לגרום לבני לקום בזמן ולעשות את מטלות הבוקר מבלי למרוח את הזמן, כאשר אני בלחץ לצאת בזמן. בני הולך לישון בשעה 20:00 ובבוקר אני מעירה אותו בשעה 6:00, כי אני יודעת שעד שהוא יקום זה יקח עוד 45 דקות. (אנחנו צריכים לצאת מהבית לכל המאוחר עד 7:15) אני מציעה לעזור לו להתלבש ולעשות את מטלותיו. אך כל בוקר אני מוצאת את עצמי כועסת עליו ומרימה את קולי, דבר אשר אני מנסה מראש למנוע זאת, ע"י צופרים והפתעות. אחרי שאני כועסת עליו הוא בא מבקש סליחה ואומר שהוא יודע שהוא לא התנהג יפה. אני מנסה למנוע את הויכוחים האלו בבוקר ולא להתחיל את את הבוקר באנרגיות שליליות, אל ללא הצלחה. שאלה שניה: כל פעם שאני מסרבת לבני על דבר כגון: הגבלת בצפייה בטלויזיה או הגבלה בשימוש במחשב. הוא כועס והוא בועט בי, או נותן לי מכה.ביד. אני לא עוברת על זה בשתיקה ובכל פעם אני מכניסה אותו לחדר ואומרת לו להרגע ולחשוב על המעשה המכוער שהוא עשה. ואני חוזרת שוב ושוב שלא מרביצים לאימא ולא לאף אחד אחר. בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי חוזרת על המשפט הזה מספר פעמים ביום. אודה לך אם תוכלי לייעץ לי כיצד לנהוג עימו. (היתי ביעוץ פסיכולוגי שלא עזר לי, כי היום אני מוצאת את עצמי מתמודדת עם אותן בעיות) בברכה אולגה

אולגה שלום רב, ישנו דבר מה שהנו מבלבל בהתנהלותך מול בנך בשיטות החינוך הרבות אותן את בודקת, כמו: עונשים ופרסים, הרמת קול, מאבקי כוח, פינוק, פיצוי ועוד. נראה שבנך אינו מבין מה הוא החוק או הגבול בבית, ועובר גם את "הגבולות האדומים" ומרביץ לאמא. חשבי מה את עושה או מה החלק שלך, שגורם לו להתנהג כך, וכיצד את משנה את התנהגותך, שתשפיע על התנהגותו של בנך. ישנם כמה כללים משמעותיים בחינוך ילדים, למשל: עקביות, שגרה והתמדה בדרך חינוכית אחת. בנך מקבל תשומת לב שלילית, וזקוק לחיזוקים חיוביים ולעידוד. אלו יתנו לו את תחושת הערך ואת תחושת השייכות בבית. רשמי כל יום חמישה דברים טובים, שראית בבנך. אלו יהוו נקודת פתיחה בהתבוננות אחרת עליו. בטוחני שהילד בעל תכונות טובות לרוב. בנוסף, ממליצה לך לפנות להדרכת הורים אישית בה תקבלי ליווי, הכוונה ועידוד בנושאים אלו. בהצלחה וכל טוב, שירלי

30/07/2011 | 14:03 | מאת: עומרי

קודם כל שורש הבעיה זה שהילד קם עצבני ואינו מוכן להתעורר, אבל אם את אומרת שאחר כך הוא נרגע ומבין שהוא עשה טעות שהתווכח איתך ולא התעורר מיד, סימן שזה סתם עצבנות של בוקר ויש לי כמה פתרונות לבעיה. 1. תני לו יום אחד לאחר לגן ואז תגידי לגננת שתדבר איתו על כך שחייבים להגיע לגן בזמן, ושינסה לקח אחריות להתעורר בעצמו (מה שלדעתי יקרה זה שהילד יתאמץ יותר להתעורר כי הוא יודע שזה חשוב לגננת שלו והוא ינסה להוכיח בגרות) 2.בנוסף ל-1 אפשר פשוט כל בוקר לבוא אליו ולתת לו חיבוק למשך כמה דקות אם הרבה נשיקות ולומר לו שאת אוהבת אותו ולאחר מכן לומר לו שזה חשוב לך שיקום כדי שלא תאחרי ואז לכי להתארגן. (לדעתי הילד יבין שזה חשוב לך שיקום ואם לא צעקת עליו ורק נתת לו אהבה הוא יקום בשבילך) מקווה מאוד שעצות אלה יעזרו לך.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי