גמילה מחיטולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

20/07/2011 | 20:11 | מאת: ילנה

שלום,, בת שלי בת 2.5 התחלנו בתנליך הגמילה לפני כ שבועיים.בהתחלה היא לא כל כך שיתפה פעולה ועשתה פיפי בכל הבית.הייתי סבלנית והסברתי לה כל הזמן שאלתי עם יש לה פיפי היא הייתה אומרת שכן ולא הייתה עושה בסיר.השבוע האחרון היא התחילה כבר להבין ולבקש לעשות בסיר.הבעיה נוצרה אחרי היומים בגן .הגננת אומרת שהיא מסרבת לשבת על הסיר וגם לא עושה פיפי בתחתונים כלומר מתהפקת עד שלא שים לה חיטול בצהוריים לפני השינה.וכשאנו מגיעים הביתה היא ישר רצה לסיר ועושה הרבה פיפי צהוב למרות שהיא שותה המון מים ביום.מה עושים במקרה כזה??

ילנה שלום רב, גמילה הנה הליך משמעותי וחשוב בהתפתחות הילד. את הגמילה יש לערוך בסבלנות מרובה וללא מאבקי כוח. יש לתת לבתך את האפשרות לעבור את הגמילה בקצב שלה. כלומר אם היא מסרבת לשבת על הסיר בגן ומתאפקת כל היום, יש לאפשר לה ללבוש טיטול. התאפקות ממושכת אינה בריאה כלל, ומומלץ להמנע מכך. יש להמשיך להציע לה לגשת לסיר במשך כל היום, ואף להראות לה ילדים בגן, שיושבים על הסיר. כשהיא תרגיש בשלה לכך ונוח, היא תגש לסיר גם בגן. בהצלחה, שירלי

21/07/2011 | 18:47 | מאת: ילנה

שירלי שלום רב, אני מודה לך מאוד על התשובה כל כך מקצועית ומהירה .תודה רבה. בברכה ילנה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי