שלב התפתחותי קשה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/07/2011 | 16:35 | מאת: רשה

היי יש לי בן בגיל 2 וחודשיים הוא נמצא בשלב של רק האני קיים מאוד קשה לי עם זה הוא רוצה את כל הצעצועים בשבילו גם הצעצועים של האחרים הוא מתעקש לקחת ואני לא מוותרת לו ולכן מתחיל לצעוק ולבכות והבעיה שכשהולכים לבקר אצל אנשים מעבירים את כל היום בצעקות ובבכי שלו לכן לפעמים הסביבה גורמת לי לוותר לו קצת מה לעשות כדי שהשלב הזה יעבור בהצלחה עם כמה שפחות מריבות וצעקות ומתי השלב הזה ייגמר?

רשה שלום רב, בנך נמצא בשלב התפתחותי בו הוא לומד להיות עצמאי בעולם. כעת הוא בודק את הגבולות, שמציבים לו המבוגרים בחייו, ולפיהם הוא לומד להתנהל. אכן זו תקופה לא פשוטה כלל, אך חשוב שתשמרי על גבולות וחוקים ברורים, אותם תקבעי מראש. כך, בנך ילמד מה מותר ומה אסור, וכיצד להתנהג מול זולתו (הן מבוגרים והן ילדים). לכן אין "לוותר לו קצת" בפרוש שלך, כי הוא מפרש זאת כדרך התנהלות, כלומר " אם אני מספיק עקשן/בכיין/נודניק, בסופו של דבר אמא נותנת לי מה שאני רוצה". כאשר אתם הולכים לביקור אצל חברים, הודיעו לו מראש מה הולך להיות ומה הן הגבולות, למשל: היום אנו הולכים לבקר חבר, שאתה אוהב. אני בטוחה וסומכת עלייך שתבחר לשחק יפה, ושנהנה יחד. אם תבחר לחטוף צעצועים או להכות אאלץ בצער רב לקחת אותך הביתה, וכך יש לעשות. אם הוא עובר את הגבול, יש לקחת אותו הביתה. אם הוא מתנהג יפה, יש לעודדו במילים, כמו: ראיתי ששיחקת בקוביות יפה עם החבר, התחלקת בקוביות כמו ילד גדול – אני גאה בך. ככל שתהי עקבית, ולא תשברי כך תצרי שינוי בהתנהגותו של בנך. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי