מחנכת וגיל התבגרות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/07/2011 | 13:22 | מאת: תמר

שלום לי ולמחנכת של ביתי בתיכון (עולה לכיתה י"א) יש קשר טוב, אנחנו משוחחות רבות ונראה שמסכימות על דברים רבים. לפני חודשיים כשבאתי לבית הספר, דברתי איתה עם הציונים של בתי, התנהגותה ואז עברנו לדבר באופן כללי, היא אמרה שהיא שומעת מאמהות רבות שהן מחסנות את הבנות שלהן נגד וירוס הפפילומה ושזה חשוב. אני קצת נרתעתי מהשיחה בהתחלה אבל עכשיו אני התחלתי לחשוב על זה, האם בסדר שהיא ציינה דבר לפני? האם היא כיוונה שגם אני אפעל כך?

תמר שלום רב, מכיוון שיש לך קשר טוב עם מחנכת הכיתה, איני רואה בכך חצייה של גבול. היא ציינה בפנייך את דבריי האמהות, כפי הנראה מתוך דאגה לשלומה של בתך. אם את מרגישה, שיש דבר מה נוסף שאותו רצתה לומר לך בדברים אלו, רצוי שתשוחחי עימה גלויות. כמו-כן, ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה או לרופא נשים על-מנת לקבל מידע מעמיק על החיסון, כדי שתוכלי לשקול ולקבל את ההחלטה הטובה ביותר בעבור בתך. כל טוב, שירלי

תמר שלום, החיסון נערך אצל האחיות בקופות החולים לאחר שרכשת אותו בבית מרקחת בהפניית רופא מטפל. ראשית, עלייך לפנות לגורם רפואי עימו את מרגישה בנוח, כמו: רופא משפחה, רופא ילדים או רופא נשים. הרופא יסביר לך על ההליך ויתן לך הפנייה להמשך הטיפול או יזמין את בתך לשיחה אם יש צורך בכך. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי