מעבר דירה רחוק

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/07/2011 | 00:15 | מאת: רונית

שלום, יש לי ילדה בת3 ותינוקת בת 7 חודש, בעוד כחודש אנו עוברים מחיפה לנתניה (קידום בעבודה), ביתי מאוד בוגרת ומבינה עניין, הגן הנוכחי מאוד אהוב עליה, אני מעבירה אותה מגן קיבוצי לגן עירייה והשוני גדול איך אפשר להתמודד עם זה? אני חוששת שתכנס לחרדות שהכל סביבה חדש. תודה

רונית שלום רב, ברכות על קידומך בעבודה. מאחלת לך הצלחה ושגשוג רב במעשה ידייך. ולשאלתך, מעבר הנו הליך שאינו פשוט הן למבוגרים והן לילדים, גם כאשר יש מן הטוב או מן החיוב במעבר. במעברים יש להתיחס לשני גורמים חשובים: פרידה "מהישן" והכרת "החדש". ילדים צעירים בני גילה של בתך אוהבים את המוכר ואת הידוע. כדי למנוע ולמזער את הקושי במעבר, ומכיוון שבתך הנה בוגרת ונבונה, חשוב לשתף אותה במעבר הדירה והעיר. ראשית, הסבירי לה שאתם נפרדים כעת "מהמקום הישן" – מהבית, מהעיר חיפה ומהגן (ושמו של הגן). בקשי מצוות הגן לערוך בעבורה מסיבת פרידה, שבה כל ילד יצייר לה ציור למזכרת מהחברים בגן. בנוסף, חשוב שיזמינו אותה לבוא לבקר כשתתגעגע. בבית הראי לה את הקופסאות הארוזות, והסבירי לה מה את עושה. אם יש באפשרותך תני לה ארגז קטן, שבו היא "תארוז" את צעצועיה. ניתן לקיים עימה "טיול פרידה" מהעיר חיפה, ולומר בקול רם, למשל: להתראות חיפה אנחנו עוברים לנתניה, אך אנו מבטיחים לבוא לבקר. אנחנו נתגעגע מאוד.... במעבר, הכירי לה את הסביבה הקרובה, הראי לה את הרחובות, את גן השעשועים ואת גן הילדים בו תלמד לאחר החופשה. כמו-כן צייני בפנייה את הדברים הדומים או את הדברים הטובים שיש במעבר, כמו: בנתניה יש ים כמו בחיפה או בנתניה תהי בגן של בוגרים. כמה ימים לפני תחילת השנה חשוב, שהיא תגיע אתך לגן, כדי להכיר את צוות הגן ואת הגן מבפנים. ערכי עימה "סיור" בגן, כדי שביום הראשון תגיע למקום מוכר. בקשי מהצוות לסייע לכם בתיווך של חברים חדשים, ובקשי את מספרי הטלפון של הורייהם. אם יש אפשרות הפגישי אותה עם חברה מהגן למשחק משותף בביתך החדש או בגינה הציבורית. ולסיום, יש לקחת בחשבון רגרסיה בהתנהגות, כמו: הצמדות להורים, בכי, התעוררות בלילה, הרטבה ועוד. אם אלו מופיעות יש לקבלן בהבנה ובאהבה, והן תעלמנה בטווח של כשבוע. בהצלחה וכל טוב, שירלי

07/07/2011 | 10:42 | מאת: רונית

תודה רבה ויום טוב

מנהל פורום ייעוץ חינוכי