מיואשת בגלל אחותי בת ה-16

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/06/2011 | 23:45 | מאת: מאיה

אני בת 20 ואחותי הקטנה בת 16.לפני מספר ימים היא סיפרה לי,ורק לי שהיא בהריון. הייתי המומה אך כמובן לא סיפרתי לאף אחד כי היא התחננה בפני שאני לא אספר,אך מאז שהיא סיפרה לי אני ממש מודאגת ולא יודעת מה לעשות.בתחושה הכללית נראה לי שהיא ממש שאננה בנוגע לכל העניין.בכל פעם שאני שואלת אותה מה היא מתכוונת לעשות ואם היא מתכוונת לדבר עם מישהו היא מתעצבנת ומבקשת ממני להפסיק לדבר על זה,היא כאילו חושבת שהבעיה תיפתר מעצמה.מה אני אמורה לעשות בתור אחותה הגדולה ובתור האדם היחידי שיודע על זה?? לספר למישהו בעצמי? ניסיתי לשכנע אותה שהיא חייבת לספר את זה למישהו(להורים או ליועצת)והיא פשוט מתעלמת ממני

מאיה שלום רב, ישנם מספר ביה"ח ברחבי הארץ, שמסייעים לנערות בהריון. ההליך בעל חסיון מוחלט, כלומר אין חובה לביה"ח ליידע את ההורים (חשוב שתדגישי זאת לאחותך). למרות זאת אם הנערה אינה עומדת בסיכון כלשהו מול הוריה, יש לעודדה לשתפם. ביה"ח הם: אסף הרופא בצריפין, סורוקה בבאר שבע, בני ציון בחיפה, הדסה בירושלים ומאיר בכפר סבא. אתן לך את הטלפון של ביה"ח מאיר, צרי עימם קשר בהקדם האפשרי, והם ינחו אותך כיצד לסייע לאחותך: ועדה להפסקת הריון, 09-7472252 עו"ס נלי פרידלין , 09-7472458 אם אין מענה השאירי הודעה, ויחזרו אלייך. אם את זקוקה לסיוע נוסף או משהו אינו ברור לך , כתבי לי שוב. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי