כעסים אצל בת שש

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/06/2011 | 21:15 | מאת: אמא מתוסכלת

שלום שירלי, בתי בת שש (מסיימת גן חובה) היא בדרך כלל ילדה מאוד טובה, בת בכורה עם אח בן שלוש ואח תינוק בן 7 חודשים. עד כה היא נהנתה רוב הזמן מתפקיד האחות הגדולה האחראית, העוזרת...גם ברור לי שהיא מאוד אוהבת וקשורה לאחיה בן השלוש ומאוהבת בתינוק בן ה-7 חודשים. בכל הגנים שהיתה היינו מקבלים תשבוחות ללא הרף על הילדה המקסימה שלנו וגם בגן הנוכחי. היא ילדה אהובה עם המון ביטחון עצמי וחברים. בזמן האחרון היא החלה להתנהג כמו בגיל ההתבגרות. קמה בבוקר עםפרצוף כועס, כשאני באה לקחת אותה מהגן היא עושה לי פרצופים. על כל דבר שאני לא מסכימה מיד היא מדברת לא יפה. היא ממש מכעיסה אותי. היא יכולה דקה אחת להיות נחמדה ודקה אח"כ להתחצף ולכעוס שאני לא מבינה מאיפה זה בא לה. אני משערת שחלק מזה זה בגלל שאני עסוקה המון עם האח התינוק ומידת הפניות שלי ירדה. אבל גםכשאני מקדישה לה תשומת לב זה לא עוזר. עד עכשיו נהגתי לעיתים בשיטת הפרסים אך זה לא עוזר ואני יודעת לאחר קיראה לאחרונה שזו שיטה לא מומלצת. ברור לי ההיגיון....היא אגב מתמרצת את עצמה ואומרת לי - היום אני אעזור לך המון ואת תתני לי בתמורה איקס.... רציתי עצתך כיצד להגיב לכעסים שלה, לפרצופים ולהתחצפויות (לפעמים זה ממש עובר כל גבול. אחיה בן השלוש גם רואה ולומד ממנה. לפעמים הוא זה שחוטף ולעיתים מחטיף...). מקווה שהייתי ברורה תודה אמא מתוסכלת

שלום רב, מדברייך עולה שלבתך יש תכונות טובות לרוב כמו: היא אחראית, היא טובה מאוד, היא עוזרת, היא קשורה לאחייה הצעירים, היא בעלת חברים וביטחון עצמי טוב ועוד. אלו מהווים בסיס מצויין, להתנהגות טובה ונעימה. בתך מנסה לקבל תשומת לב בהתנהגותה השלילית, הרי רגע היא נחמדה ורגע היא חצופה . כדי להחזיר את הגבולות ואת הרוגע לחייך, חשוב לעודדה להתנהגות חיובית. עלייך להתעלם לחלוטין מן ההתנהגות שאינה לרוחך. הביני שככול שתכעסי עלייה יותר או ככול שתהי יותר מתוסכלת ממנה, כך תחזקי את התנהגותה השלילית. כאשר היא מתנהגת בחוצפה או בכעס התעלמי או אמרי לה שצר לך שהיא בוחרת להתנהג בצורה זו, ושהיית שמחה לראות אותה בוחרת להתנהג יפה כמו בערב, לדוגמא. ניתן לומר לה שאם תבחר להתנהג כראוי תשמחי לשחק איתה במשחק קופסא או להכין עימה כדורי שוקולד או כל דבר אחר שתבחרי לעשות עימה. אם היא ממשיכה בכך אמרי לה שהיום לא תוכלו לעשות את הפעילות יחד, אך מחר תנסו שוב, ושאת סומכת עלייה שמחר היא תהיה נהדרת כמו שהיא יודעת להיות. עודדי אותה לרוב גם בדברים הקטנים, למשל : מאוד נעים לי לראות אותך מחייכת ונחמדה את עושה לי חשק גדול לחבק ולנשק אותך, התיחסת מאוד יפה לאחיך הצעיר או עזרת לי לסדר את שולחן האוכל ושימחת אותי מאוד. תני נפח גדול לדברים אלו, ובכך תחזקי אותה לחזור ולהיות טובה ומקסימה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי