רגרסיה בגמילה בן 3

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/06/2011 | 21:29 | מאת: דנה

הבו שלי גמול כבר חצי שנה וכעת,הוא בן 3 והתחיל לפספס במהלך היום כמה פעמים. במעון הוא לא מפספס,רק בבית. אני מנסה להגיב בענייניות ולא להגיב בצורה רגשית.אך עדיין זה ממשיך. זה קורה כשהוא עסוק ובעיקר כשמגיע לשירותים ובורח לו לפני שמתיישב. הייתה תקופה שראיתי שזה קורה לו כשאני עסוקה מכדי לבוא איתו לשירותים. אבל עכשיו זה נהיה בכל מקום.גם כשיושב לצייר,לראות סרט. אני מתוסכלת מזה כבר. הוא ילד בוגר,חכם ...ומפספס:/ אני בטוחה שזה משהו רגשי...השאלה מה זה בא לתת לו? אשמח לעזרה

דנה שלום רב, לילדים בגילו של בנך יש לעיתים רגרסייה או פספוסים. כדי לא לחזק התנהגות בלתי רצוייה, אין לעשות עניין מכך או לכעוס או להעיר לו. אם את רואה שהוא עסוק מידי בענייניו רצוי להזכיר לו ללכת לשירותים או ללכת עימו. אם הוא מפספס, יש להחליף לו בגדים מבלי לומר מילה. אם הוא יראה שלא עושים עניין מכך, סביר להניח שיפסיק גם לפספס. בהצלחה, שירלי

13/06/2011 | 15:28 | מאת: דנה

טוב לדעת שזה קורה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי