גמילה מחיתול

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/06/2011 | 17:59 | מאת: דנה

היי שירלי, התחלתי תהליך גמילה מחיתול במשך היום לפני 4 ימים לביתי בת השנתיים שבאופן יחסי לגילה היא בוגרת ומבינה המון. ההחלטה להתחיל דווקא עכשיו היא משום שבגן הורידו לה את החיתול והיא ממש השתלבה והסתדרה יפה עם עשיית הצרכים בסיר בגן, בבית היא לא משתפת פעולה ועושה במכנסיים, אני משאירה אותה כמה דקות עם מכנסיים רטובות כדי שהיא תרגיש את אי הנעימות ומחליפה לה שוב תחתונים ומכנסיים. יש לי כמה שאלות: 1. מהם השלבים לדעתך שצריך לעשות בגמילה? 2. אני מוצאת את עצמי אומרת המון פעמים לביתי שתזכור שהיא בלי חיתול ושבמידה ויש לה צרכים שנרוץ יחד לסיר, מה באמת צריך לומר ובאיזו תדירות (אני לא רוצה ללחות עליה יותר מידי). 3. האם לדעתך בתהליך גמילה צריך להוריד את החיתול גם בלילה. תודה מראש :) דנה

דנה שלום, השלב הראשון והמשמעותי ביותר בגמילה מטיטול הנו בשלותה של בתך הפעוטה, למשל: האם היא רוצה להוריד את הטיטול? , האם היא הולכת לשירותים ? , האם היא יושבת על סיר ?, האם היא מבקשת תחתונים במקום טיטול? , האם היא אומרת שהיא כבר גדולה?, האם היא בוכה ב"פספוסים" ? והאם היא משתפת פעולה היטב עם ההילך? - אם כן, משמע שהיא בשלה. יש לאפשר לה לעבור את הגמילה בצורה טבעית ופשוטה ללא ממאבקי כוח. כלומר אם בתך מתנגדת להוריד טיטול בבית למשל, יש לאפשר לה זאת, ולא להוריד לה אותו למורת רוחה. כמו-כן, לא מומלץ להשאיר אותה בבגדים רטובים, פעולה זו עלולה להתפרש על-ידה כעונש, כהשפלה או כ"דווקא" שלך בגלל שעשתה את צרכיה בבגדים. ברור לי לחלוטין, שלא זו כוונתך, אך יש לשים לב לנקודת מבטה או לפרושה של בתך. בלילה ישנה מורכבות נוספת של חוסר שליטה בסוגרים בעקבות שינה עמוקה או חלום. לכן, יש להערך מראש לגמילת לילה, לדוגמה: יש להפחית בשתייה בערב או יש ללכת כמה פעמים לשרותים לפני השינה. השלב השני והחשוב לא פחות הוא – ה ס ב ל נ ו ת ! בגמילה ישנו הליך, שתלוי בגורמים רבים ומגוונים עקב השונות הפרסונאלית של הילדים ושל הורייהם. הגמילה לוקחת זמן - מי יותר ומי פחות. על-כן קחי נשימה עמוקה ואורך רוח רב , בתקווה לגמילה קצרה ומהירה. בהצלחה ושבת שלום, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי