חזרה בשעות מאוחרות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

27/08/2020 | 07:47 | מאת: עופר

שלום שירלי ביתי בת 18 (בעוד כחודשיים ) אני חושש מאוד שהיא חוזרת הביתה לבד בשעות החשיכה. היו מספר מקרים שהיא חזרה לבד ובחורים עצרו את הרכב ודיברו איתה / הזמינו אותה לעלות לרכב. ביתי המשיכה ללכת ולא התייחסה. לעיתים יש לה נטייה לחשוש מהדברים שאצל רובינו לא מעוררים חשש, ולא לחשוש ממה שצריך לחשוש... לא מפריע לה לחזור לבד בלילה. אני מעדיף להחזיר אותה או שהיא תישאר לישון אצל החברה למשל מאשר שהיא תחזור לבד (תחזור באוטובוס ותצטרך ללכת עד הבית עוד כ 10 דקות). אשמח לשמוע את דעתך. תודה, עופר

עופר שלום, נראה שהדאגה שלך אינה בכדי, בעיקר כאשר החדשות אינן יוצרות תחושת ביטחון אצל ההורים, לצערי הרב. יחד עם זאת, יש הרבה מאוד גורמים שצריך לקחת בחשבון , כגון: מקום מגורים, בטיחות בשעות הלילה, רמת הכוחות ותחושת המוגנות של בתך ועוד. היא כבר בת 18, ולא כתבת מה דעתה על כך? מליצה לשוחח עמה על כך בגילוי לב, לשמוע את דעתה בעניין ויחד לחשוב על פתרון שיהיה מקובל על שנייכם. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי