בן 11 לא רוצה ללכת לחוג בלי חברים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/01/2020 | 09:34 | מאת: מירי

הבן שלי לומד בבית ספר מחוץ לעיר , כיתה ו׳ ילד שקט חכם עם ציונים טובים , מסיים את שיעורי הבית ומיד נדבק ל פלייסטיישן או לטלפון , אין לו עניין ללכת לשום חוג . אני ובעלי ביקשנו ממנו לבחור חוג או שנגביל אותו מבחינת זמן המשחק . קבענו שיעור ניסיון בחוג טניס שהוא בחר ולפני שהתחיל השיעור פרץ בבכי שהוא לא רוצה להישאר . מאז שהיה קטן הוא לא מתחבר עם ילדים שהוא לא מכיר , הוא רוצה ללכת לחוג ביחד עם חבר אך היות והחברים לא גרים באותה העיר זה לא מסתדר . בעבר היה בחוג עם בן דודו , ברגע שהבן דוד פרש בעקבות שבירת היד הבן שלי גם התנגד ללכת לחוג . מה עושים ? אני ממש רוצה שתהיה לו מסגרת חברתית מחוץ לשעות הלימודים ובלי מדיה . מאז המקרה המגרש החרמתי לו את הטלפון והגבלתי את הפלייסטיישן רק לסופש כדי שישתעמם אבל יש לי יסורי מצפון , מה אני יכולה לעשות ?

שלום רב, חוג הנו שעת העשרה לאחר שעות הלימודים. הילד צריך לרצות ללכת לחוג ולהנות ממנו. ממליצה לא להכריח את הילד ולא להעניש אותו, מכיוון שלא רוצה ללכת לחוגים. ניתן להמשיך לעניין או להציע לו חוגים, אך בסופו של דבר זו בחירה שלו. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי