שאלה - אתיקה של החינוך והתנהגות תלמידים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/12/2019 | 17:01 | מאת: רינה

שלום, יש לי שאלה לא יודעת אם אקבל מענה או הכוונה במסגרת הזו אבל בכל זאת אנסה, אם ידוע לי שמורה מסוימת אשר מלמדת את הבן שלי בבית הספר מדברת על ההתנהגויות שלו שהם כזה שליליים עם אנשים אחרים (מחוץ לבית הספר)שהם קרובי משפחתה ומתארת אותו כחסר חינוך ואף מזהירה אנשים ממנו שלו יתנו לילדיהם לשחק איתו ( אנחנו כפר קטן שלרוב מכירים אחד את השני) , וכל דבריה דברי שקר, האם זה מהאתיקה של עבודת המורה?? אם בכלל איך אני יכולה לעצור דבר כזה בצורה חוקית? תודה

שלום רב, התנהלות המורה אינה אתית ואינה מוסרית. על המוסד החינוכי קיימת חובת סודיות לגבי ענייניו ופרטיו האישיים של התלמיד. מציעה לך לעניין ראשית כל באתר "כל זכות" https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%AA%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%93_%D7%9C%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%93_%D7%95%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA בנוסף, חשוב לערב בכך את מנהל/מנהלת בית הספר. לא הייתי עוברת לסדר היום, אם יש פגיעה ישירה בפרטיותו של הילד ובקשריו החברתיים. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי