נער בן 15 ללא מוטיבציה לכלום !

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/05/2011 | 11:29 | מאת: שרית

שלום, בני, בן ה-15, מסיים כיתה ט', עם ציונים אל סף הגרועים. לצערי, כל תקופת החטיבה לא הצלחנו להכניסו לתלם ולגרום לו ללמוד. מה שמפריע לי יותר מהלימודים זה שהוא לא מאמץ את הראש שלו כלל וכלל. סדר היום שלו: בי"ס (עם סידור תיק חפיף לגמרי), מגיע הביתה, לפעמים גם לא אוכל (טוען: לא רעב כרגע), ניגש למחשב למשך לפחות שעתיים, אח"כ יוצא עם חברים. שעת החזרה שלו הינה: 9 בערב. יאמר כי הוא ילד עדין, נעים, אהוב ומקובל בחברה. כל דיבור קטן שלא מוצא חן בעיניו הופך לוויכוח קולני, כל הערה הוא לוקח ללב, ולכן הוא גם בטוח שאבא שלו לא אוהב אותו (כי מעיר לו הרבה). למעשה, היום אני מתחילה לחשוב על קביעת פגישה אצל פסיכולוג. אך לצערי, אני יודעת שהוא יבהל מזה ויתנגד. האם יש לך איזו שהיא עצה או רעיון ? אציין כי יש לו עוד שתי אחיות: 17 ו- 11. בתודה שרית

שרית שלום רב, משפטך: " יאמר כי הוא ילד עדין, נעים, אהוב ומקובל בחברה", הנו חשוב ומשמעותי בעיני, ומדגיש את מצוקותיו ואת קשייו של בנך אף יותר. נראה שתפיסתו לגבי רמת יכולותיו ורמת מסולגותיו האישיות הנן נמוכות ומשפיעות על דימויו העצמי. הוא לבטח חושב, שאינו מסוגל, שתמיד נכשל או אינו מצליח, ושלא משנה מה יעשה או כמה יתאמץ תמיד יחפשו את מגרעותיו. קיים קושי לשקף לו כעת את מחיר בחירותיו, מכיוון שבראייתו, אין לו כבר מה להפסיד. כדי לגייסו לשינוי, יש להבין את הקושי, שבו הוא נמצא, ולראותו במבט אמפטי ואוהב, גם אם הוא מצליח להוציא אתכם מדעתכם בהתנהלותו: אנחנו מבינים שקשה לך, אנו יודעים שאתה לא עושה בכוונה, בוא נראה איך אפשר לעזור לך וכד', ולהזכיר לו ללא ליאות על הילד העדין והאהוב שבו. ישנם ילדים שמפרשים טיפול פסיכולוגי כ"הודעה רשמית" של סביבתם, בכך שיש בהם משהו "פגום" ושצריכים "לתקן" אותם. במקרה זה אתם יכולים לפנות לטיפול או לייעוץ משפחתי בו תקבלו הדרכה, תמיכה וליווי לגבי התנהלותכם והתמודדותכם מולו מחד גיסא, ומאידך גיסא, הטיפול הנו מערכתי, כך שהמיקוד בבנך כ"בעיה" משפחתית, הופך לשיתוף ולעזרה הדדית של כל חברי המשפחה. כאשר בן משפחה אחד נמצא במשבר או בקושי לכל חברי המשפחה קשה, לההורים ולבנותיהם. בנוסף, רצוי להתייעץ עם הצוות המקצועי בביה"ס, ולבדוק עימם גורמים נוספים, שיכולים להקל עליו, כמו: אבחון, אם יש צורך בכך, כמובן. מאחלת לכם ימים טובים וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי