לימודים בייעוץ חינוכי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/05/2011 | 15:49 | מאת: אהרן

שלום, אשתי עולה חדשה בשנה הרבעית שלה בארץ. היא למדה תואר ראשון בפסיכולוגיה בחו"ל והיא נרשמה לתואר שני, שנה הבאה (2011-2012), בייעוץ חינוכי פה בארץ. לפני כמה ימים דברנו עם מורה שאמרה לנו לא ללמוד יעוץ חינוכי משום שאין עבודה בתחום. מאז דברנו עם חברת כח אדם שגם המליץ לנו לא ללמוד את זה בגלל חוסר הביקוש בשוק העבודה. והיום דברנו גם עם יועצת חינוכית שהמליץ לנו ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה במקום. צריך לדעת שהיא לקחה בחשבון שאנחנו שומרי תורה ומצוות ולא מצאנו מקום אחר ללימודים בפסיכולוגיה לנשים (בנפרד) אלא במכללה החרדית בירושלים. ושם לא ילמדו תואר שני בפסיכולוגיה שנה הבאה (2011-2012) אלא [u]יכול להיות[/u] שילמדו את זה בעוד שנה (2012-2013). מה דעתכם? האם יש באמת חוסר עבודה בתחום זה? אשתי בת 26. האם יותר טוב שהיא כבר תתחיל ללמוד שנה הבאה בייעוץ חינוכי או כדאי לה לחכות שנה אחת או יותר וללמוד תואר שני בפסיכולוגיה כמו שהמליץ לנו היועצת חינוכית? תודה רבה מראש.

אהרן שלום, כאשר אנו בוחרים בלימודים, שיהוו את עיסוקינו ואת פרנסתינו בעתיד, אין באפשרותינו או באפשרות זולתינו לחזות או להבטיח מקום עבודה בתחום מראש. השתלבות במערך התעסוקתי תלוי במגוון רב של סיבות ושל גורמים. משפט כמו "אין עבודה בתחום" יכול להתאים למקצועות רבים, כמו: רופאה, משפטים, מחשבים ועוד, ואינו מונע מאנשים להרשם ללימודים ולהתקדם מקצועית. כך שאם אשתך מתחברת לתחום זה ורוצה ללמוד, אין בסיס מוצק לביטולם. בטוחני שאם היא תרצה להיות יועצת חינוכית בעתיד היא תמצא את מקומה במערכת. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי