חינוך ילדים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

07/02/2019 | 17:05 | מאת: מירי

שירלי שלום רב, תהיתי אם תוכלי לעזור לי: מה אני אמורה לעשות או להגיד במקרה ומצב שבו אני אומרת לילד להפסיק להשתולל (לגעת בחפצים ,לצעוק וכו),והוא אומר לי "לא רוצה"? אני מושיבה אותו על ידי והוא קם ולא יושב,אני מאיימת ומיישמת אפילו שהוא לא ישחק במשחק בעוד שאר הילדים מולו משחקים במשחק והוא "מעדיף" להמשיך להשתולל. אני אומרת לו לא לגעת בצבעים והוא נוגע. מה אני אמורה לעשות כדי שלא יעשה את זה שוב פעם או על הפעם הראשונה שאני מבקשת ממנו? תודה

מירי שלום רב, חינוך ילדים מושתת על מערכת גבולות ועל יחסים טובים. ממליצה לך לחשוב על מהם הגבולות והערכים שלך בחינוך, כך יהיה לך יותר קל להתנהל מולם. בנוסף, שוחחי עם בנך בזמן שהוא רגוע, וחשבו יחד על דרכים שבהן הוא יכול להיעזר כשהוא נסער או כשמבקשים ממנו דבר מה שאינו רוצה. הסכם זה יסייע להתגבר על התנגדויות. בכל מקרה ניתן לפנות להדרכת הורים קצרה. כל טוב וסופ"ש נעים, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי