מה הכוונה שמתבגר מספר שהוא חווה משבר זהות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/11/2018 | 11:19 | מאת: שירי

בשיחת חולין בקיץ בין אימי לאחייני ( בין סבתא לנכד ) הוא סיפר לה שהוא מאוד רזה בעקבות משבר זהות שהוא עובר , הוא המשיך וסיפר לה שהוא לא משתף את הוריו אלא מצא חבר מאוד קרוב שמייעץ לו להתחבר לצדדים שהוא מרגיש טוב בהם , אחיין שלי הוא ילד שבא ממשפחה דתית לאומית , הוא לומד בישיבה תיכונית ומגיע בסוף כל יום הבייתה , הוא גם מאוד מאוד נשי , מדבר כמו ילדה ומתעניין בדברים שבנות מתעניינות , השאלה שלי היא האם הילד הגדיר משבר זהות זהו משבר זהןת מיני או משהו אחר ?

שירי שלום רב, גיל ההתבגרות מתאפיין בבדיקה ובגיבוש הזהות העצמית שלנו. גיל זה מתאפיין בדעות קיצוניות ובהתנסויות שונות. לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות מצד אחד, אך מן הצד השני נראה שאולי הוא זקוק לאיש מקצוע לשוחח עמו על דברים שהוא מרגיש ועובר בגיל זה. לכן, נראה שכדאי להציע לו לערב את הוריו בתחושות הבלבול שהוא חש ללא הגדרה חד משמעית של נטייה כזו או אחרת. אולי שיחות עם איש מקצוע יסייעו ויטיבו עמו. בכל מקרה לא הייתי מתעלמת מדבריו. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי