את לא אימא שלי מה לעשות?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

27/10/2018 | 16:22 | מאת: adi

האחייניות שלי בנות 8 ו-4. ביום חמישי שמרתי עליהן, היה אחלה. הן התקלחו לבד (הגדולה לגמרי לבד והקטנה תחת השגחה שלי). ביום שישי ההורים פרשו לישון קצת לפני ארוחת שבת, הקטנה לקחה 5 צלחות ממתקים. הערתי לה, והיא ענתה: את לא אימא שלי! . סיפרתי להורים. האמא אמרה שאני צריכה להיות דודה זורמת עם הגיון. אם מישהי מהן לא נשמעת לי וההורים בקרבת מקום, אז לבקש מהן שיעירו אותם. כי אני עניתי שאני אספר להורים. באמת סיפרתי. אבל מה לעשות כשאני איתן ולי נראה לא הגיוני משהוו שהן עושות?

עדי יקרה, התרגשתי לקרוא על הרצון הרב ועל האחריות הרבה שיש לך כלפי אחייניותיך. אולי כדאי לשוחח בגלוי עם הוריהן ולהבין מהם את הציפיות ממך, כאשר את שומרת עליהן. כך תוכלי לתאם עצמך לציפייה שלהם. הילדה צודקת, את לא אימא שלה, אבל...כשאת שומרת עליה, את בהחלט אחראית עליה. בהצלחה שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי