ילדה בת 5 בגן חובה אחרי גן פרטי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

09/09/2018 | 23:39 | מאת: דנה

שלום רב, בת בת חמש, נכנסה לראשונה לגן עיריה אחרי כמה שנים בגן פרטי - חממה. היא לא מכירה אף אחד, וגם לא ממש משתפת..אנימוצאת עצמי מודאגת ודואגת, וממנה לא מקבלת שיתוף...היא הולכת בבוקר לגן, לא בשמחה אך לא מוחה, לפעמיםמבקשתשאקח אותה מוקדם אך לא מתעקשת. נפרדת בבוקר יפה, בלי שום דרמה, אבל אני יודעת שאין לה שם אף חברה ושקשה לה ליזום...מה עושים? תודה

אימא יקרה, בתך נמצאת בגן החדש רק כמה ימים, וביניהם ישנם חגים. הילדה זקוקה לזמן להסתגל למקום החדש. יש לך ילדה טובה, שלא עושה דרמות. גם למבוגרים לוקח זמן, לעתים רב, להתרגל למקום עבודה חדש. תעזרי באורך רוח, תעודדי אותה ולאט לאט אחרי החגים תתחילו לקבוע עם חברים חדשים מפגשים אחרי הצהרים. בנוסף לכך, סמכי על צוות הגן שמיומן בקבלת ילדים חדשים ובהתרגלותם למסגרת החדשה, וסמכי על בתך שתיעזר בהם. בטוחני שבעוד כמה חודשים בכלל תשכחו שהייתה חדשה בגן. בהצלחה וכל טוב, שירלי

15/09/2018 | 19:47 | מאת: אמא

תודה רבה לך... אני אוהבת את סגנון הכתיבה שלך, בהצלחה בפורום.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי