קנאת ילדים ...........

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/05/2018 | 22:54 | מאת: רנא

היי בני הקטן בן 5 הוא מאוד מקנאה מאחיין שלי בן ה2 אין דודה שלא אוהבת אחיין אבל אני לא מגזימה כי מרגישה שבני מקנאה והקנאה שלו מתבטאת בתוקפנות. האחיין הוא הכי קטן במשפחה אחרי בני והוא זוכה בהרבה תשומת לב מכולם כי הוא קטן ומאוד חמוד אבל בני מרביץ לו הרבה וזה לא נעים לכולם איך אני יכולה להפחית או לפתור את הבעיה הזאת אני לפעמים מפחדת שירביץ לו חזק ויעשה לו נזק. אני חייבת לציין שבני בגן ילד טוב ובחיים לא קיבלתי עליו תלונה מהגננות למשך 5 שנים מה עליי לעשות כששניהם נפגשים?

רנא שלום, מאוד ריגש אותי לקרוא עד כמה את רואה את הקושי ואת המצוקה שלך בנך. יחד עם זאת חשוב לא לחזק אצלו את המסכנות ואת האומללות. כדאי לחזק את הדברים הטובים שלו, וכשהם נפגשים לתת לו מקום של הילד הבוגר והאחראי. למשל: ללמד את האחיין משחק שהוא יודע. אם ירגיש נוח ובעל ערך לא ירגיש צורך להרביץ. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי