אי קבלת ביקורת ממבוגרים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/10/2017 | 13:58 | מאת: קבלת ביקורת

הנכד שלי בן 7, ילד מאד נבון וסקרן. קשה לו לקבל ביקורת. הוא מגיב בבקשה לא לדבר על העניין שנית. בחוג שחיה למשל, פרץ בבכי מר כי המדריך העיר לו. (וזה נעשה ממש בעדינות ונימוס) מה עושים?

שלום רב, איני מכירה הרבה אנשים, אשר נהנים מביקורת. ילדים רוצים שנקבל ושנאהב אותם כמו שהם. על-כן חשוב לשים מוקד על כוחותיו ומעלותיו של הילד. לגבי דעה או ביקורת אולי תשאלו אותו האם הוא רוצה לשמוע מה יש לאחרים לומר. יחד עם זאת, לא הייתי עושה עניין גדול מתגובתו לביקורת. מותר לו להגיב, להיות בתסכול ובחוסר שביעות רצון. כשהוא מתפרץ היעזרו לו ללמוד להירגע, כאשר יש דבר מה שלא מוצא חן בעיניו. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי