נער מצטיין שמאס בבית הספר

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/10/2017 | 18:04 | מאת: BABO

שלום, אני אב לנער בן 15.5 שהצחיל השנה את כיתה י'. הנער חריף לגילו, התחיל במגמת פיסיקה (5יח) מתמטיקה (5יח) ואנגלית (10 יח). לאחרונה מתלונןן שמבזבז את זמנו בבית הספר ומבקש למצו לו דרך אחרת להשלים את לימודיו ללא "בזבוז" זמן על חומר שלא ישתמש בו. כמובן שקיימתנו שיחות בנושא כשאני מציף את ייתרונותבית הספר אך נראה שתסכולו לא פוחת. עצה?

שלום רב, אכן נשמע שיש לך ילד חכם בעל יכולות טובות. מסכימה שיש יתרונות רבים למסגרת בית הספר בעיקר מהפן החברתי שחשוב כל כך בגיל זה. לא מובן מאליו בעיני, שבנך משתף אותך בתסכוליו ומבקש עזרה. על-כן יש צורך לחשוב היטב, כיצד לסייע לו. ראשית, יש מקום לקבוע פגישה עם צוות ביה"ס שיכלול: מחנך/ת, יועץ/ת, מנהל/ת ופסיכולוג/ית ביה"ס. בפגישה זו יש להציף את הקושי ולחשוב יחד האם יש מענה בעבורו במסגרת הנוכחית. במידה ואין, שיסייעו בפתרונות יצירתיים, למשל: בתי ספר לתלמידים מחוננים או בתי ספר פרטיים. בכל מקרה חשוב לשמוע לתסכולו ולעזור לו כמה שניתן. בהצלחה וחג שמח, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי