בן 4 נוגע באיבר מינו

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/09/2017 | 19:21 | מאת: רנין

היי יש לי ילד בן 4 לאחרונה עושה תנועה מדאיגה אותי הוא מחזיק את איבר מינו מעל הבגדים ורוקד כשהוא מבליט אותו קדימה וצוחק עושה זאת מול אח שלו והיום מול חברים קטנים. עשה זאת כמה פעמים אך כנראה שהתגובות שלי לא עוצרות את הפעולה הזאת?? אני בפעם ראשונה הסברתי וקראנו ביחד סיפור על גוף הילד אבל בגלל שזה חוזר על עצמו מצאתי את עצמי מגיבה בעצבים והוא רק צוחק לי פרצוף החלטתי להעניש אותו אך לא יודעת אם אני מגיבה נכון ואיך בגלל צריכה להגיב במקרה כזה???

שלום רב, ילדים בגילו של בנך מגלים סקרנות לגבי המין שלהם. זהו תהליך טבעי ונפוץ. יש צורך לאפשר לו את המידע, ולהיעזר בספרות שתואמת את גילו. יחד עם זאת נראה שבנך מצא דרך להקניט אותך ואת סביבתו בעזרת מחוות גופניות. חשוב לא לתת לכך תשומת לב מיותרת. ברגע שהוא נוהג בצורה שאינה הולמת, יש להרחיק אותו מקהל, ולאפשר לו דרכים נוספות שבהן הוא מביע רגשות וכעס. לדוגמה: אני מבינה שאתה כועס. אתה יכול להגיד לנו שאתה כועס ונבין אותך. במה אני יכולה לעזור לך? בנוסף, חשוב לערוך עמו שיחה לגבי פרטיות הגוף. יש אפשרות להתייעץ על כך עם גננת או עם פסיכולוגית הגן. בהצלחה שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי