גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

11/05/2011 | 17:31 | מאת: חסוי

שירלי שלום בתי בת שלוש מסרבת להיפטר מהחיתול. היא גם לא מוכנה לשבת על סיר או בשירותים. קנינו לה תחתונים ואמרנו לה שתיבחר, קנינו לה פאזל של הסיר שלי, סיפורים, די וי די, פיפי פרס אך לשווא. היו מספר פעמים שהצלחנו להוריד לה את החיתול אך זה לא היה ממש מרצונה, זה היה יותר כדרך אגב, וכשהיא הייתה צריכה פיפי היא ביקשה חיתול ואז ברח לה במכנסיים. הבעיה מתחילה בחילוקי דעות ביני ובין בעלי. הוא טוען שהיא מוכנה אבל זה פשוט נוח לה לעשות בחיתול. ממה שאני קראתי, שמעתי והתייעצתי הבנתי שצריך לתת לזמן לעשות את שלו ובלי מאבקי כוח בסוף זה יגיע. אך בעלי חושב אחרת... אודה להתיחסותך בנושא

שלום רב, נראה, שאת פועלת בדרך הנכונה בגמילתה של בתך. קראת והתייעצת בנושא, ואכן בתהליך הגמילה יש להעזר בסבלנות רבה ובאורך רוח, כדי לא ליצור מאבקי כוח והתנגדות לתהליך. השליטה בצרכיה תלוייה בבשלותה של הילדה הן פיזית והן רגשית. כדי להיגמל בקלות יחסית, יש צורך ברצון ובשיתוף פעולה מלא של בתך, מעבר להכוונה ולעזרה שלך במשחקים, בסיפורים, בסיר מעוצב ועוד. לגבי חילוקי הדעות בינך לבין בעלך – להורים יש לעיתים חילוקי דעות בדרך ובגישה החינוכית, ואלו מתקבלים על הדעת. אולם הם יכולים ליצור אצל בתך בלבול, אם היא נחשפת אליהם. ילדים חשים בחילוקי דעות גם כשאינם נאמרים בגלוי. לכן ממליצה לכם לשבת לשיחה, שבה תקבעו דרך חינוכית אחת ויחידה. בשיחה זו שתפו זה את זה בדעתכם בנושא, צמצמו את הפערים ביניכם והגיעו "לשביל הזהב". בהחלטה המשותפת פעלו מול הילדה. היו סבלניים וקשובים לצרכיה. ילדים בריאים נגמלים מטיטול במוקדם או במאוחר. בנוסף, וכדי שתהיו רגועים, ניתן להתייעץ עם רופא הילדים (ללא נוכחותה של הילדה), כדי לשלול בעיה גופנית ולהתייעצות נוספת. בפורום ישנן כמה שאלות בנושא, מזמינה אותך לעיין בהן עם בעלך מעבר לתשובתי אלייך. בהצלחה, שירלי

16/05/2011 | 15:07 | מאת: חסוי

תודה רבה. התשובה עניינית ומקצועית ומאוד עזרה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי