התלבטות בהחלפת גן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/05/2011 | 10:51 | מאת: אמא לנסיכה

בוקר טוב, ביתי אוטוטו בת 4. בתחילת השנה שהייתה בת 3 נכנסה לגן חדש-גן עיריה. בתחילת השנה הגננת עשתה רושם מאוד טוב על כולם וגם שמה הלך לפניה משנים עברו. היא הייתה בשבתון וחזרה השנה לגן. אך במהרה הסתבר שהגננת נעדרת כל יום שני וחמישי, כועסת ששואלים אותה דברים, מניפולטיבית, לא מיידעת את ההורים בנעשה בגן ואינה משקיעה בעבודות יצירה . לאור זאת פנו מס' הורים לפיקוח וכנראה שבעקבות זאת חל שינוי. במחצית השניה הגננת לא נעדרה כמעט והתחילה קצת יותר לעבוד עם הילדים אך עדיין היא לא מיידעת את ההורים בנעשה בגן וממשיכה במנופליטביות שלה. לדוגמא היא טוענת שהעבירה להורים דף בנושא גינה לימודית אך לא עשתה זאת מעולם וניסתה להפיל את עליי שהייתי בחופשת לידה אז כנראה לא קיבלתי. אך משוחחתי עם הורים ראיתי שאף אחד לא קיבל ואף אחד לא יודע על מה אני מדברת. מכיוון שכך היה במחצית השנה החלטתי לרשום את ביתי לגן אחר שהוא גן מאוד מבוקש וגם מאוד התרשמתי ממנו שהייתי ביום הפתוח. ואכן קיבלתי אישור לגן הזה. אך לאחר מכן רצה שמועה שכנראה הגננת בגן החדש עוזבת. אבל למרות זאת יש שם סייעת מדהימה ובשנה לפני זה הייתה גם גננת מחליפה מעולה. כשהתקשרתי לגן לברר את סוגיית הגננת לשנה הבאה היא אמרה שהיא עדיין לא יודעת מה יהיה בשנה הבאה אם היא תשאר או לא. אך עם זאת היא ציינה בפניי שלא טוב לבטחן העצמי של הבת שלי להעביר אותה גן לשנה אחת ועדיף להשאיר אותה באותו גן. וזה עורר אצלי ייסורי מצפון. אבל מאידך הבת שלי מסתגלת במהרה לחברה חדשה ואין לה בגן הזה קשרי חברות של מעבר לגן. אבל בכל זאת משהו דחף אותי להתקשר ולבקש להשאיר אותה באותו גן ולא לעשות את השינוי שביקשתי. בהתחלה אמרו לי שאין מקום ואי אפשר וכל כך ביקשתי ואז אמרו לי שיעשו מאמץ. אבל אז שוב הפעם פגשתי הורה שסיפר לי שאותה גננת לפני כ- 10 שנים הייתה גננת שונה לגמרי והיום הוא מאוד מאוכזב ממנה והוא דיסקס איתי את המעבר לגן אחר. מסתבר שהוא מאוד ביקש ופילל לעבור לגן שאני ביקשתי. ואז חשבתי לעצמי שאולי הקשבתי לרגש שלי יותר מידי ועשיתי טעות שהשארתי אותה באותו גן ואז התקשרתי שוב לעיריה ושאלתי מה עשו לגבי הרישום של ביתי ואז נעניתי שנענתה בקשתי והשאירו אותה בגן שהיא עכשיו ומשביקשתי לעשות שוב הפעם שינוי ולהעבירה לגן שביקשתי ברישום נאמר לי כי זה כבר בלתי אפשרי ואין דרך חזרה. ועכשיו אני מרגישה עם עצמי רגשות מעורבים שאולי עשיתי את הדבר הלא נכון. ואולי זה המחיר שמשלמים שלא החלטיים. תודה

שלום רב, ריגשת אותי ברצונך העז לאפשר לבתך את הגננת ואת הגן "הכי טובים" בעבורה. עברת התלבטות, שאינה פשוטה ושאינה קלה בעיני – מהי המסגרת הנכונה לילדה? בתשובה זו אין "נכון" או "לא נכון". מה שנראה כ"מצויין" להורה אחד, נתפס כ"גרוע" בעיני ההורה השני. בנוסף, בחיים אין דבר שהוא "מושלם", כך גם גן הילדים של ילדינו. חשוב, שתדעי לבטוח ולהעריך את הצוות החינוכי ביתרונותיו ובחסרונותיו. אם בתך הולכת לגן בשמחה, ושם היא מציירת, משחקת, לומדת, מתחברת, רוקדת ונהנת (רוב הזמן), ואינה נפגעת בדרך כלשהי מן הגננת, אין סיבה להעבירה לגן אחר או לרגשות האשם שלך. בשהותה במערכת החינוך היא תפגש ותתמודד עם דמויות חינוכיות רבות ומגוונות. בטוחני, שאת רובן היא תאהב, אך יהיו כאלו שיהוו עבורה אתגר והתמודדות, כמו שלכל אחד מאיתנו המבוגרים היו בגן ובביה"ס גננות או מורות שאהבנו יותר או שאהבנו פחות. המשיכי להיות מעורבת בנעשה בגן, כדי שבתך החמודה תקבל את המיטב ואת המירב מן הצוות החינוכי. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי