שאלה סיעוד

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

23/03/2011 | 18:11 | מאת: חנה

שלום לגבי גמלת סיעוד השגחה תמידית לקשיש המרותק לביתו באיזה מצב בריאותי זכאי קשיש המרותק לביתו לגמלת סיעוד? תודה

חנה שלום, זכאות לגמלת סיעוד נבדקת על ידי פעולות שאותו אדם יכול לבצע לבד או זקוק לעזרה חלקית/מלאה של הזולת. 5 הקריטריונים העיקריים והכלליים שנבחנים הם: רחצה, הלבשה, אכילה, הליכה בתוך הבית ושליטה על סוגרים. חשוב לי לציין שיכולות להיבדק פעולות נוספות וגם למצב הנפשי והזכרון יש משמעות. הזכאות מביטוח לאומי ומחברות הביטוח משתנות בהתאם לחומרת המצב.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות