שאלה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

08/03/2011 | 07:18 | מאת: אא

שלום האם אדם קשיש המרותק לביתו שסובל מיתר לחץ דם ויש לו תחום תנועה מוגבל וחוסר הגבלה בניידות ופעילות וסובל מליקוי ראיה האם יהיה זכאי בת משפחה המתגוררת עימה לקצבת הבטחת הכנסה ע"פ חוק בן/בת משפחה המטפל בהורה חולה ומתגורר עמו? תודה

אא שלום, לפניך התנאים המפורטים על-פי ביטוח לאומי: גמלה להבטחת הכנסה למטפל בבן משפחה חולה מי שאחד מבני משפחתו (בן זוגו; ילדו, לרבות ילד במשפחה אומנת; בנו הבוגר או הורהו) חולה וזקוק להשגחה מתמדת, והוא גר עם החולה באותה דירה, ומטפל בו ברוב שעות היממה, 45 ימים רצופים לפחות (לפני הגשת התביעה לקצבה). המסמכים הנדרשים: אישור רפואי בדבר הצורך בהשגחה מתמדת על החולה. באישור תירשם תקופת ההשגחה. תקופת הזכאות: עד 6 חודשים יותר מ 6 חודשים: 1. אם הילד מקבל קצבה לילד נכה מן המוסד לביטוח לאומי, ואמו מטפלת בו, או אם הילד הנכה נמצא בהחזקתו הבלעדית של אביו המטפל בו. 2. אם ההורה החולה קשיש בן 65 ומעלה או קשישה בת 60 ומעלה. כל טוב!

09/03/2011 | 16:10 | מאת: אא

שלום קראתי את זה באתר שלהם באל השאלה היא מה הקטריונים של מידת החולי? האם זה מספק מרותק לביתו שסובל מיתר לחץ דם ויש לו תחום תנועה מוגבל וחוסר הגבלה בניידות ופעילות וסובל מליקוי ראיה ושמיעה? תודה

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות