נכות מעבודה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

07/11/2011 | 19:04 | מאת: alon

לבנת שלום אני מבקש לברר אם בעיה של נכות נפשית שמקורה בעבודה נחשבת לתאונת עבודה או מקרוטראומה. אני משרת אנשים בבתיהם. ישנם מקרים לא מעטים שבהם לקוחות מסרבים לשלם עבור השרות ,נוהגים בגסות איומים,ניבולי פה וכדומה. מקרים אילו(די רבים) הביאו אותי לכדי טיפולים פסיאטרים במשך למעלה מ 10 שנים עד היום, הטיפול לרוב תרופתי אבל לא פותר את הבעיה היות ואני ממשיך באותה עבודה עם תת רמה של לקוחות אני סובל מנדודי שינה ןמסימפטומים של חרדות ועוד. ניתן לומר שפיתחתי פחד מבני אדם אם ניתן להגדיר זאת כך. שאלתי האם דבר זה נקרא תאונת עבודה והאם מגיע לי לפחות תשלום עבור הטיפולים שכן התרופות יקרות ואינני יכול להרשות לעצמי לרכוש את כולם אם כן מה ההגדרה של המקרה ןהאם בעיה נפשית כזו יכולה להקרא תאונת עבודה למרות שהיא נפרסת על שנים מה גם טיפול של שנים תודה אלון

אלון שלום, נפגע עבודה יוכר ככזה במידה ויוכל להוכיח כי הפגיעה קרתה בזמן העבודה ועקב העבודה. ההבדל בין תאונה/מחלת מקצוע/מיקרוטראומה משתנה לפי אופי האירוע. מדבריך אני מבינה שמדובר במספר אירועים חוזרים ונשנים ולא מקרה תאונתי אחד. אני ממליצה לך להגיע לפגישת ייעוץ עם חומר רפואי מרופא המטפל שלך על מנת לבדוק את הנושא באופן מפורט. בהצלחה.

10/11/2011 | 22:02 | מאת: אלון

אכן מספר אירועים חוזרים ונשנים יש להם זמן ומקום לכל אחד מהם למרות שלא תעדתי את המקרים שממשיכם עד היום השאלה בכלל אם ניתן להגיש בקשה להכרה מהמוסד לביטוח לאומי ואם בכלל יש בסיס ועל מה אם לדעתך יש איזו שהיא אפשרות אני אגיע לפגישה תודה

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות