תאונת עבודה לעצמאי

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

21/09/2011 | 15:02 | מאת: אלי

שלום, אני עצמאי (עוסק מורשה) שעובד מהבית, וכמובן משלם חודשית לביטוח הלאומי. קבלתי מכה במשרד הביתי, ואובחן לי שבר באגודל, כתוצאה מכך אני מושבת כמה ימים מעבודה (פגישות וכו'). האם ביטוח לאומי מפצה עצמאי במקרה זה, ומה מוטל עלי לעשות? תודה,

אלי שלום רב, עצמאי זכאי להגיש תאונת עבודה לביטוח לאומי. התביעה מחולקת לשני שלבים, הראשון תשלום בגין הימים שאינך עובד ותשלום זה נקרא "דמי פגיעה" עצמאי יתחיל לקבל תשלום רק לאחר 12 יום שבהם הוא בחופשת מחלה. השני, וועדה רפואית בה ניתן פיצוי בהתאם לנכות שנותרה. שנה טובה.

25/09/2011 | 10:18 | מאת: אלי

תודה

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות