זכויות חולה בסרטן

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

06/07/2011 | 15:23 | מאת: ליאור

שלום, לאחר הסרת גידול בניתוח התגלה שהגידול היה סרטני. עקב כך צריכה לעבור ניתוח נוסף קשה יותר וההחלמה אמורה לקחת מעל חודש. לאחר מכן כימותרפיה וכל הפרוצדורה. ראשית, בהנחה שתוכל לחזור לעבודה לאחר חודשיים, ממי היא מקבלת קצבה/שכר בתקופת המחלה בהנחה שנגמרו לה ימי המחלה שמגיעים לה מהמעסיק? שנית, האם ישנן זכויות מול מס הכנסה בתקופת ההחלמה והכימותרפיה (בהנחה שלא תהיה ארוכה) תודה, ליאור

ליאור שלום, חולה אונקולוגי זכאי להגיש קצבת נכות כללית לביטוח לאומי במידה וסיים לנצל את ימי המחלה העומדים לזכותו ממקום העבודה. במידה וכמות ימי המחלה הצבורים מועטים חשוב שתדע שבביטוח לאומי ישנה תקופת המתנה בת 90 יום בגינם לא מקבלים פיצוי. בנוסף, ניתן להגיש בקשה לגמלת שירותים מיוחדים לתקופת הכימותרפיה. יש לבדוק אם קיימים ביטוחים פרטיים כגון, אובדן כושר עבודה, ביטוח מחלות קשות. לגבי מס הכנסה ניתן לקבל החזר רטרואקטיבי במידה ותציג 100% נכות רפואיים שנקבעו בוועדה לנכות כללית או לחילופין לפנות אליהם ישירות(עדיפה אפשרות א'). החלמה מהירה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות