תשלום עבור תלויים

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

09/05/2011 | 17:47 | מאת: ר.ש

אני נכה 100% אובדן כושר מביטוח לאומי ומקבלת קצבת יחיד 2300 ש"ח.עד חודש 7.10 הייתי נכה 100% גם במבטחים החדשה ושולמה לי קצבה 1890 ש"ח.בחודש 7.10 ירדו לי אחוזי הנכות ממבטחים ל 50% ומשלמת לי מחצית הקצבה 980ש"ח.שאלתי האם מגיע לי הפרשים מביטוח לאומי עבור ביתי בת ה 14.5 שעבורה לא שולם לי מביטוח לאומי.מחודש 1.11 אני עובדת חלקית ומשתכרת כ 1800 ש"ח.

ר.ש. שלום לא ניתן על סמך הנתונים שמסרת לדעת האם שולמה לך הקצבה כראוי (אחוזי נכות רפואית, מצב משפחתי וכדומה). אני ממליצה לך לפנות לאתר המוסד לביטוח לאומי לכינס לתוך המחשבונים ושם יש מחשבון לחישוב קצבת נכות כללית לפי חוק לרון. הכניסי את הנתונים לפי המצבים השונים ותקבלי את תשובתך.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות