פטור ממס הכנסה

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

21/04/2011 | 04:28 | מאת: אנונימי

שלום רב אני מאובחן כחולה סכיזופרניה משנת 97 נקבעה לי דרגת נכות רפואית לצמיתות בשיעור של 50 אחוז ודרגת אובדן כושר עבודה לצמיתות של 75 אחוז. קיבלתי כסף מההורים להבטחת עתידי סכום ששמור בתוכנית חסכון. יש מס על תוכניות חסכון15 אחוז כל שנה אני משלם ברגע שהתוכנית ניפתחת. אני יודע שצריך נכות מעל 90 אחוז לקבל פטור אבל שאלתי היא מה זה השקלול של אחוזי הנכות שמעניק פטור אולי מגיע לי פטור רטרואקטיבית על כל השש שנים אחורה ששילמתי מס הכנה על הרווח. כי יש לי 50 אחוז רפואי 75 אחוז אובדן כושר עבודה שאלתי היא האם מגיע לי איזשהוא פטור ממס הכנסה על תוכניות חסכון. אני לא עובד ולא מסוגל לעבוד . הכנסתי היחידה היא קצבת נכות .אז אולי עושים שקלול מ 50 אחוז רפאוי ו 75 אחוז אובדן כושר עבודה. אשמח לתשובה

שלום רב, האחוזים היחידים שמשוקללים הם אחוזי נכות רפואיות. כלומר, לא ניתן לשקלל בין אחוזי נכות רפואית לבין אי כושר עבודה. אתה צודק ואכן פטור מתשלום מס הכנסה ניתן רק מ 90% נכות רפואית ומעלה. לך נקבעו 50% נכות רפואיים ולכן אינך זכאי לפטור. כל טוב.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות