ביטוח לאומי / אחוזי נכות שנקבעים ע"י ועדה רפואית

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

30/03/2011 | 17:14 | מאת: יעלה

שלום! אני מורה בת 54 בעלת ותק של 30 שנה. לפני כ-4 שנים עברתי ניתוח להשתלת מפרק ירך כרגע אני סובלת מכאבים בהליכה. בעתיד הלא רחוק אצטרך לעבור ניתוח להחלפת מפרק ירך ברגלי השנייה. במהלך 10 השנים האחרונות עברתי מספר ניתוחים באיזור הבטן. שאלותי הן: 1. האם יש סיכוי שיאפשרו לי פנסיה מוקדמת? 2. מה אחוזי הנכות שוועדה רפואית יכולה לקבוע במקרה כזה? 3. האם מגיעה לי קצבת ביטוח לאומי? תודה, יעלה

יעלה שלום רב, 1. אישור לפנסיה מוקדמת תלוי בהתרשמות של רופאי הוועדה בקרן הפנסיה לגבי יכולתך להמשיך לעבוד. במידה ואת משוכנעת שאת רוצה לפרוש לפנסיה עליך לגשת בשלב התחלתי לרופא תעסוקתי מטעם קופת חולים כך תוכלי גם לקבל את חוות דעתו. 2.לא ניתן להעריך אחוזי נכות ללא חומר רפואי מפורט האחוזים תלויים במגבלות (למשל, בתנועה) שנותרו ולא מעצם הניתוחים בלבד. 3.קצבה מביטוח לאומי תלויה במבחן ההכנסות שלך מהעבודה. ייתכן ומגיעה לך גמלת ניידות, אני מזמינה אותך לתאם פגישת ייעוץ חינם על מנת לבדוק זכאות זו אנא חייגי *2468. בהצלחה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות