כאבים בפרקי הירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/12/2012 | 10:38 | מאת: זיוה

בעקבות כאבים בפרקי הירך הופנתי למיפוי עצמות: "בשני פרקי הירכיים קליטת יתר דיפוזית לאורך האזורים האצטבולרים, באבחנה מבדלת שבין שינויים אוסטאוארטיטיים התחלתיים לבין שינויי מאמץ יתר. בסימפיזיס פוביס משמאל כעדות לבורסיטיס קלה." מה המשמעות של הדברים? תודה זיוה

שלום רב אוסטארטריטיס משמען שחיקה של המפרק. . בורסיטיס כוונה לגירוי דלקתי במעטפת שנקראת בורסה תשובת מיפוי אינה יכולה להעיד על אבחנה כלשהי ויש לשפוט אותה ביחס להיסטוריה רפואית בדיקה פיסיקלית וצילומי הדמיה כגון צילומי רנטגן מיפוי עצמות –קיימים סוגים רבים של מיפוי עצמות, מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים