משמעות המשפט "שינוי פיברוטי מוקדי" בבדיקת MRI ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

16/10/2012 | 20:51 | מאת: א'

אצטט שני משפטים שכללו בתוכם את המילה "פיברוטי", אודה לך אם תמיר לי את זה לעברית פשוטה שאבין מה זה אומר. "במרכז הברך הקדמית ל-PCL נראה אזור אות ביניים בלתי סדיר ומאורך. יתכן שינוי פיברוטי מוקדי שלא ניראה בבדיקה הקודמת". "רושם לפגיעה ב-PCL וב-MCL שככל הנראה לא היתה בבדיקה הקודמת. מוקד רקמה קטן ומאורך במרכז הברך, יתכן מוקד פיברוטי שלא היה בבדיקה הקודמת". תודה רבה מראש.

שלום רב פיברוזיס הוא היווצרות רקמת חיבור סיבית עודפת באיבר או רקמה בתהליך מתקן או מגיב. זה בניגוד להיווצרות של רקמה סיבית כמרכיב נורמלי של איבר או רקמה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים