שלום,אני בן 30,לאחר פציעה בברך,בבדיקת MRI נקבע שיש

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/10/2012 | 10:42 | מאת: דוד

שלום,אני בן 30,לאחר פציעה בברך,בבדיקת MRI נקבע שיש לי קרע של הACL וקרע "ידית הדלי" עם מרכיב נוסף בפרגמנט הנותר במקומו במניסקוס המנדיאלי. האורטופד אמר לי שעלי לעשות ניתוח שיחזור רצועה (ACL). ממש לפני כמה ימים קיבלתי מידע והצעה מאורטופד אחר שכדאי ומומלץ לי לחכות עם הניתוח ולנסות שיטת טיפול אחרת שיכולה לפטור ולסדר את הבעיה ללא ניתוח,ואם שיטת הטיפול לא תצליח אז נשקול ללכת על הניתוח. אפוסטרפיה מאידך כמובן ידוע שניתוח ניתוח פשוט, נפוץ, והד"ר שהמליץ לי עליו ללא היסוס נראה בעמדה מאוד מוצקת וחזקה.לכן אני מסופק כעת מה לעשות.לציין אני בקשיי תפקוד וממתין לניתוח חצי שנה,יהיה קשה מאוד עבורי לבטל \ לדחות אותו!אשמח לעצתך המהירה והדחופה והחשובה,האם כדאי לי ללכת לניתוח או לחכות איתו ולנסות את שיטת הטיפול של אפוס טרפיה. בתודה דויד.

שלום רב התוויה לניתוח שחזור רצועה , הינה בדרך כלל לאחר ביצוע טיפול שמרני אשר בדרך כלל כולל חיזוק שרירי הברך, אפוסטרפיה הינה אופציה נוספת בנוסף לחיזוק שרירי חוסר יציבות של הברך יכולה לגרום לאחר שנים רבות לשחיקה מוקדמת ומואצת של הברך ההחלטה היא אינדיבידואלית בהתאם לממצאים הפיסיקליים , לתסמינים הרפואיים בברכה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים